Prezentacija boćanja učenicima OŠ dr. Josip Pančić Bribir

Boćarski savez PGŽ kao partner u Erasmus + SPORT projektu "Boccia, pljočka and bulin- Next generation TSG", a sve u svrhu očuvanja tradicijskih sportova i igara, nastavlja s prezentacijom boćarskog sporta osnovnoškolcima.

U sklopu navedenog održana je demonstracija boćanja na boćarskim terenima BK „Bribir" dana 13. lipnja 2023. godine. Događanju je prisustvovalo 47 osnovnoškolaca od prvog do četvrtog razreda OŠ dr. Josip Pančić Bribir kojima su, u pratnji svojih učiteljica: Mirte Krušić, Andjelke Devčić, Dilajle Pavletić i Doris Silajdžić, demonstrirani osnovni elementi boćanja.

Uvodnu riječ osnovnoškolcima dao je predsjednik BK „Bribir" Ivica Jerčinović te županijski instruktor boćanja i kineziolog Sandro Gulja koji je ujedno, uz asistenciju trenerice boćanja Nives Jelovice, odradio demonstraciju, a sve se odvijalo pod budnim okom predsjednika Boćarskog saveza PGŽ Miljenka Butkovića te nekolicine članova i igrača BK „Bribir".

Cilj ovih demonstracija je približiti i pokazati djeci naš tradicionalni sport koji pruža niz mogućnosti u njihovom razvoju i odrastanju, a ponajviše da ih se zainteresira za bavljenjem istim.