Predstavljena knjiga

Sinoć je u ispunjenoj sali  Doma kulture u Jadranovu održana svečana sjednica Skupštine Boćarskog kluba „Sveti Jakov", u povodu 25. godišnjice postojanja Kluba.
Tom je prigodom predstavljena knjiga „Jakovarski boćari" autora Ivice Šubata u kojoj je na 224 tvrdo ukoričene stranice zabilježena bogata klupska povijest. O knjizi su uz autora govorile Irena Krmpotić, ravnateljica Gradske knjižnice Crikvenica i Valentina Prokić, novinarka „Novog lista" koja je vodila program.
Među uzvanicima su bili Vesna Car Samsa, predsjednica Gradskog vijeća Grada Crikvenice, Ivan Smojver, gradski vijećnik, Jasminka Citković, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu, Miljenko Butković, predsjednik Boćarskog saveza PGŽ te brojni boćarski djelatnici iz naše regije. Posebno je zanimljivo da je sinoć u sali jakovarskog Doma bilo više istaknutih boćara koji su osvajali svjetske i europske naslove, među kojima su bili Nives JelovicaBruno Kraljić, Karlo Šaban i drugi, a nije izostao ni izbornik juniorske reprezentacije Čedo Vukelić.

- Drago mi je što smo uspjeli izdati knjigu u kojoj je zabilježena bogata povijest BK „Sveti Jakov", a istaknut ću  i po čemu je ova knjiga posebna. Ovo je prvo publicističko izdanje uopće koje obrađuje neku temu vezanu uz Jadranovo, a pošto sam ja Jakovar na to sam posebno ponosan. Drugo, malo je boćarskih klubova u Hrvatskoj koje imaju svoju monografiju. Boćarski klub „Sveti Jakov" već odavno nije mali klub u sportskim razmjerima, a držim da je izdavanje ove knjige pokazatelj visoke razine kvalitete rada Kluba i u drugim segmentima. – rekao je autor knjige Ivica Šubat.
Ova knjiga je inače potpuno „domaći proizvod", nastala je u redakciji Nakladničkog poduzeća „Neriz" d.o.o. iz Jadranova, jedino je tiskanje obavljeno u zagrebačkoj tiskari „Kerschoffset". Grafičko oblikovanje potpisuje Dubravka Car, a grafički prijelom je rad Božane Stjepanović.
Autor je zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli nastanku knjige, zatim brojnim sponzorima i donatorima te najavio nova izdanja slične tematike u skoroj budućnosti.
Ivica Šubat je dosad pripremio više izdanja iz svijeta boćanja - 4 godišnjaka BK „Sveti Jakov", tri godišnjaka Boćarskog saveza PGŽ, zadnji godišnjak Hrvatskog boćarskog saveza, nekoliko publikacija Juniorske boćarske lige i publikaciju BK „Zrinjevac". Uz to na portalu crikva.hr i „Primorskim novinama" objavio je oko 500 tekstova vezanih uz boćanje.
Za poseban doprinos djelovanju Boćarskog kluba "Sveti Jakov" prve primjerke knjige dobili su obitelj pok. Marijana Grbčića, Ivan Šegulja, Vjekoslav Matetić i Ivan Šipek te trojica jakovarskih boćara koji su se okitili naslovom svjetskog prvaka - Leo Brnić, Bruno Kraljić i Karlo Šaban.
Nakon službenog dijela svečane sjednice Skupštine nastavljeno je druženje na boćalištu u Jadranovu.
Knjiga „Jakovarski boćari" može se nabaviti u redakciji portala crikva.hr (Crikvenica, zgrada pošte 1. kat) ili u prostorijama Kluba na jogu u Jadranovu.

Izvor:crikva.hr