Postavljen novi svjetski rekord u preciznom izbijanju

Postavljen novi svjetski rekord u preciznom izbijanju

U susretu 13. kola SUPER HBL-e između BK Otok – BK Biston, u subotu, 19. veljače 2022. postavljen je novi svjetski rekord u preciznom izbijanju za seniore. Rekord je je ostvario igrač BK "Otok," Marinko Norac Kevo s 48 punata.

Nakon što je bez promašaja odradio cijelu seriju preciznog izbijanja i prikupio maksimalnih 37 punata Norac Kevo je, sukladno propozicijama, kada igrač bez greške „otpuca" cijeli tepih, krenuo u novu seriju izbijanja od prve pozicije na dalje, po ustaljenom redu, sve do prvog promašaja. Norac Kevo je tako u drugom krugu ispravno pogodio ciljeve na prve četiri pozicije, dok je cilj na petoj poziciji promašio te sakupio još 11 punata odnosno ukupno 48 punata.

Dosadašnji svjetski rekord koji je od studenog 2019. držao Talijan Federico Gasco iznosio je 38 punata, dok je hrvatski rekord, koji je od studenog 2020. držao Alen Guštin (Pazin), iznosio 34 punata.

Hrvatska tako trenutno ima i muškoj i u ženskoj seniorskoj konkurenciji aktualne svjetske rekordere u preciznom izbijanju, jer je kod boćarica, Carrolina Bajrić (Čavle ŠB), izjednačila svjetski rekord s 34 punata, a ostvaren je na kupu europskih prvakinja u lipnju 2021.godine.

 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se