Počinje nova ligaška sezona 2021./2022.

D.Fućak - Podhum

Počinje nova ligaška sezona 2021./2022.
Pred nama je nova natjecateljska boćarska sezona 2021./2022. koja danas započinje utakmicama ženske županijske lige. Ovog vikenda kreću sve lige osim najvišeg ranga muškog i ženskog natjecanja. 
HB lige su promijenile imena, pa će se dosadašnja druga liga zvati 1. HBL-Sjever, a treća liga je po novom 2. HBL-Istra-Primorje. Tako da ove sezone naša županija ima čak sedam prvoligaša.
U toj ligi ponajviše se očekuje od branitelja naslova, "Sv.Jakova" iz Jadranova. Oni su zadržali kompletnu prošlogodišnju ekipu, a pridružio im se je mlađe seniorski (U-23) reprezentativac Leon Petz iz Vargona. Uz već odlične mlade igrače poput Šabana, Šipeka, Klarića i Jerčinovića te pridošlice Petza, Sv.Jakov čini jako kvalitetnu i nadasve mladu ekipu. Prošlogodišnji viceprvaci "Sv.Rok-Klana" ulaze u novu sezonu bez svojih ponajboljih igrača Dejana Šestana i Josipa Sriće. Redove su popunili sa Dorijanom Valenčićem iz ugasle "Škalnice", Miculinićem ("Zastenice") i Grgurinom ("Studena"). Spomenuti D.Šestan se je pridružio najboljoj grobničkoj ekipi u prošloj sezoni, momčadi "Podhuma". Uz njega, dres Pohumaca nosit će još jedan Dejan, pridošlica iz zagrebačkog "Ante Starčevića", Biševac. Momčad "Sloge", koja je ostanak u ligi osigurala tek u posljednjem prvenstvenom kolu prošle sezone, ostala je bez Kristijana Raka i Lučana Juretića, dok su se u ekipu "Sloge" vratili Rajko Čabrijan i Željko Nimčević. Najbolja momčad liburnijskog boćanja, ekipa "Lovrana", u novu sezonu ulazi pojačana za Kristijana Prodana koji je došao iz "Marinića". Uz Prodana, lovranski dres nosit će i Siniša Saftić ("Srdoči"). Klub je napustila klupska legenda Slavko Olić, koji je otišao u ponovno formirani BK "Ika". "Kukuljanovo" su napustila dva mlada igrača koja su igrala na dvojnu registraciju, Lovro Šipek i Matija Valenčić. Momčad "Gornji Kraj-Ladvić", debitanti u ovom rangu natjecanja, ulazi nešto oslabljena jer je klub napustio njihov ponajbolji igrač Nedeljko Tibljaš. Uz njega, otišao je i Danijel Đeneš koji se je registrirao za aktualnog prvaka države "Biston" iz Baške Vode. U listi dolazaka su dva igrača pristigla iz "Selca", Vranić i Lončar. 
Već je odigran i jedan susret 1.HBL-Sjever. "Kukuljanovo" i "Podhum" su u unaprijed odigranom 1.kolu odigrali bez pobjednika, 12:12. 

Drugoligaška sezona kreće dan nakon prvoligaša, točnije u nedjelju 05.09. Od deset klubova, ligu sačinjava sedam istarskih predstavnika, te tri kluba sa našeg područja. Najaktivniji klub za vrijeme prelaznog roka bili su „dokeri". Ekipa "Lučkog Radnika" u svoje redove dovela je Tibljaša ("Gornji kraj-Ladvić"), Nenada Juričića ("M. Gennari" 1954), Željka Skočića ("Marčelji") i Dragana Lergu ("Halubjan"). U suprotnom smjeru od Lerge krenuo je Gojković, dok je klub napustio i dugogodišnji kapetan Milan Žuža koji je prešao u Punat. S obzirom na dovedena pojačanja, slobodno možemo reći da je "L. Radnik" istaknuo kandidaturu za prvaka lige. S tim se neće zasigurno složiti ekipa "Kastva", prošlogodišnji viceprvaci, koji nisu puno mijenjali svoj sastav. Ostali su bez Gorana Vlačića koji je preselio u "Zamet", dok im je na dvojnu registraciju došao Karlo Vukelić iz "Vargona". Ekipa "Lošinja ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''90" ostala je u neizmijenjenom sastavu, i zasigurno očekuju mirnu i sigurnu sezonu.

U najvišem rangu našeg županijskog natjecanja, najbolji posao napravio je "Krenovac" koji je u svoje redove doveo Alena Šestana iz "Vargona" i Josipa Sriću iz "Sv.Rok"-Klana. Već ćemo u prvom kolu vidjeti njihove mogućnosti s obzirom da idu u goste braniteljima naslova, ekipi "Zagona". Od ostalih klubova, vrijedi spomenuti da su Kristijan Rak ("Sloga") i Franjo Mršić ("Trsat") došli u "Brajdu", te da će dres "Rječine" u novoj sezoni nositi Lučano Juretić ("Sloga") i Matija Valenčić ("Kukuljanovo"). Novi članovi ove lige su "Ledenice" i "Studena". Momčad "Ledenica" vjeruje u prošlogodišnju ekipu, dok je prometno bilo kod "Studene". Ekipu je napustio Dario Juričić koji je preselio u "Vargon", te Grgurina koji je otišao u susjednu Klanu. U suprotnom smjeru došao je Afrić, koji uz Dinka Vlašea iz "Škalnice" čini dvojac pojačanja. 

U drugo županijskom natjecanju svakako odzvanjaju dva pojačanja koja su iz "Marčelja" pristigli u "Grbce", Marin Černeka i Darko Brtan. S ova dva provjerena igrača, svakako "Grbce" očekuje borba za naslov. Međutim, u borbu za titulu sigurno će se uključiti i prošlogodišnji viceprvaci "Poljane", koji su u svoje redove vratili Ivicu Žigulića iz "Veprinca". U listi odlazaka stoji Mark Rumac koji se je vratio u "Vargon". U ovaj rang ispala je momčad "Zameta", koja se želi čim prije vratiti u rang iznad. Tome u prilog idu i pojačanja koja su pristigla u klub. Riječ je o Simonu Gulji koji se vratio iz Italije, zatim Predrag Krivokuća ("Srdoči"), te Goran Vlačić ("Kastav"). "Halubjan" je ostao bez spomenutog Dragana Lerge koji je otišao u "L. Radnik" dok je u suprotnom smjeru došao Renato Gojković.

Što se tiče nižih liga, također se nadamo da nas očekuju zanimljivi susreti u sezoni. Također i boćarice županijske lige započinju prvenstvo. One izlaze prve na teren jer prvo kolo igraju u petak 03.09.
Mole se svi natjecatelji da poštuju sve preporuke stožera civilne zaštite i HBS-a vezane za treninge i odigravanje prvenstvenih susreta, zbog svima poznate situacije u kojoj se i dalje nalazimo. 

BS PGŽ želi svim igračima, voditeljima, sucima i sudionicima fer i korektno ligaško natjecanje.

PRIJELAZI IGRAČA UNUTAR BS PGŽ
PRIJELAZI IGRAČA IZ SAVEZA U SAVEZ
DOLASCI IGRAČA U HRVATSKU 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se