PH za seniore u Zagrebu

K.Mulac (Kastav), T.Frlan (Podhum), A.Kolčeg (Kastav)

PH za seniore u Zagrebu

Trodnevni domaćin drugog ciklusa državnog prvenstva za seniore bio je Boćarski savez Grada Zagreba. Odigrane su discipline pojedinačno klasično i precizno izbijanje. Glavnina natjecanja odigrana je u Boćarskom domu "Zrinjevac", a za prvu fazu natjecanja korištena je i dvorana „Ante Starčević" u Dubravi. Ni bolji poznavatelji povijesti boćanja se neće sjetiti kada je Zagreb posljednji puta bio domaćin jednog državnog prvenstva, ali eto, nadamo se da će i u budućnosti organizirati ovakve manifestacije.

Boćari iz naše županije nisu ostvarili zapaženiji rezultat na državnom prvenstvu. U oba dvije igrane discipline, samo je boćar "Kastva" Ante Kolčeg uspio ostvariti plasman među osam najboljih u preciznom izbijanju.

Natjecanje je bilo otvorenog tipa, što znači da su pravo igranja stekli svi koji su se na vrijeme prijavili i uplatili kotizaciju. Natjecanje je krenulo u petak u popodnevnim satima, disciplinom pojedinačno klasično, gdje se 19 boćara borilo za 8 pozicija koje vode u nedjelji program. U ovoj fazi su naši boćari čak imali i obećavajuće rezultate jer su nastavak natjecanja izborili dva igrača "Podhuma" Tomislav Frlan i Dejan Biševac, te igrač iz kluba "Sv.Rok-Klana" Bojan Franović. U rano jutarnjem subotnjem terminu krenulo je novih 17 boćara, a skupinu je prošao dvojac iz "Kastva" Ante Kolčeg i Kristijan Mulac.

U nedjelju se krenulo s osminom finala, gdje je natjecanje nastavljeno na direktno ispadanje do samog kraja. Za naše predstavnike kraj je bio već na samom početku nedjelje, jer su svi zaustavljeni u prvom dvoboju. Mulac je bio bez šansi protiv Kolobarića ("Zrinjevac")i zabilježio poraz od 1:13, a puno bolje nije prošao ni njegov klupski kolega Kolčeg koji gubi od reprezentativca Pere Ćubele ("Biston") s 3:13. Biševac ispada od dugogodišnjeg igrača "Vargona" a sada člana "Pule" Jelovice rezultatom 4:13, dok Frlan gubi 7:13 od Arambaše ("Šibenik 2020"). Najbliži prolasku u četvrtfinale bio je Franović koji je izgubio tek u dodatnoj butadi sa neponištivim balinom od Šabića ("Ante Starčević") rezultatom 8:9. Franović može žaliti za propuštenom prilikom jer je u zadnju butadu ušao sa vodstvom od 8:6. Nažalost, uslijedilo je loše bacanje Franovića, pa je Šabić imao priliku da završi meč i prije dodatne butade, no upisao je dva punta za 8:8.

Državnim prvakom postao je Pero Ćubela iz BK "Biston" koji je u finalu, nakon vrhunske igre oba dva boćara i nakon dvije butade sa neponištivim balinom, sa 8:7 pobijedio i najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg državnog prvenstva Zorana Šabića iz BK „Ante Starčevića". Brončane medalje osvojili su Vitomir Bratić iz BK „Solaris 2015" i Dean Arambaša iz BK „Šibenik 2020".

 

Subota popodne bila je rezervirana da saznamo koji su „najprecizniji" boćari u državi. Natjecanju je pristupilo 30 boćara, koji su svi izbijali po dvije serije. Nakon zbroja dviju serija, osam najboljih krenulo je u "knock out" natjecanje do konačnog pobjednika.

Jedino je Kolčeg ostvario plasman u drugu fazu natjecanja od predstavnika P-G županije. Zauzeo je posljednje mjesto koje je vodilo dalje sa ukupno osvojenih 26 punata iz dvije serije. Najbliži prolasku dalje bio je Dorijan Valenčić ("Sv. Rok-Klana") kojemu su vrata četvrtfinala bila otvorena nakon jako dobre prve serije u kojoj je ostvario 16 punata. Nažalost, u drugoj seriji semafor se zaustavio na 8 punata, što je u konačnici bilo dovoljno za 12. mjesto. Još su se natjecali Franović i Mulac, koji nisu ostvarili zapaženiji rezultat. U drugoj fazi je Kolčeg kao osmoplasirani igrač morao izbijati protiv branitelja naslova u ovoj disciplini P. Ćubele. U dvoboju koji nije obilovao pogocima, Ćubela ostvaruje pobjedu od 12:8 i prolazak u polufinale. Tako Kolčeg ne uspijeva ponoviti prošlogodišnji uspjeh kada je osvojio broncu na prvenstvu države u ovoj disciplini.

Titula najboljeg pripala je Denisu Galešiću iz boćarskog kluba Debeljak koji je pogotkom zadnjeg balina pobijedio Šimu Prtenjaču iz "Solarisa 2015" rezultatom 13:11. Prtenjača je u polufinalu izbacio i glavnog favorita za zlato Ćubelu, sa najboljim rezultatom natjecanja od 30 punti. Ćubela je u susretu za treće mjesto uspio pobijediti Šabića sa 26:24, te je tako postao najuspješniji natjecatelj ovogodišnjih prvenstava Hrvatske za seniore. On je uz zlato u pojedincu, bio najbolji i u paru sa Milićevićem, te je pridodao i broncu u preciznom izbijanju. 

Rezultati - Pojedinačno klasično 

Rezultati - Precizno izbijanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se