PH U-12: po jedna titula za N.Buterina, Z.Pavletića i A.Crnića

Svi sudionici PH U-12

PH U-12: po jedna titula za N.Buterina, Z.Pavletića i A.Crnića

Ženski boćarski klub Drenova-Rijeka u suradnji s Boćarskim savezom Primorsko-goranske županije organizirao je prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i kadetkinje do 12 godina (U-12)Na prvenstvu je sudjelovalo 36 natjecatelja iz IBS-a, BS PGŽ-e, BS SDŽ-e i BS ZDŽ-e, a cijelo natjecanje trajalo je od 03.-05.travnja u boćarskoj dvorani BC Podvežica. 


Svečanom otvaranju prvenstva, koje je održano 03. travnja, prisustvovali su Sonja Šišić – pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu, Ana Trošelj – predsjednica gradskog vijeća Grada Rijeke, Katja Luketić – glavna tajnica Zajednice sportova PGŽ, Miljenko Butković – predsjednik BS PGŽ-e, Renata Ševerdija – članica UO-a BS PGŽ-e i predstavnica organizatora natjecanja ŽBK Drenova Rijeka i Dino Blečić – predsjednik Sportske komisije HBS-a. Voditelj i sudac PH bio je Davor Jelovica dok su natjecanje sudili nacionalni sudac Nenad Juričić, Lucijan Srdoč i Nives Jelovica, te sudac Ivica Silov. 


U prvom danu natjecanja odigravale su se discipline pojedinačno klasično i par klasično. Odličnim valjanjem igrač BK Sv. Rok- Klana Niko Buterin osvojio je titulu prvaka Hrvatske u disciplini pojedinačno klasično. U finalnom dvoboju pobijedio je Davida Babića (Pazin) rezultatom 6:5. Treće mjesto osvojio je Adrian Crnić (Gornji kraj-Ladvić) koji je tek u dodatnoj turi igre pobijedio Juricu Basića (Komiža) rezultatom 6:5. 


U drugom danu natjecanja završeno je natjecanje u disciplini par klasično. Veliko iznenađenje priredile su boćarice Pazina Sara Rafaelić i Eliza Kamberi koje su u finalu sa uvjerljivih 6:1 slavile protiv igrača Zadarske županije Šime Bratovića (Bokonjac) i Matee Rukavine (Povljana). Zvonimir Pavletić (Vargon) i Marcel Grbčić (Sv.Jakov-Jadranovo) igrali su zajedno kao predstavnici PGŽ-e te osvojili treće mjesto pobijedivši braću Rafaela i Juraja Okmacu (Pazin) rezultatom 5:4.


U brzinskom štafetnom izbijanju odličnom igrom u finalu Jakov Gracin i Jurica Basić (Komiža) s najboljim rezultatom natjecanja od 15 pogotka u 3 minute pobijedili su Zvonimira Pavletića (Vargon) i Marcela Grbčića (Sv.Jakov-Jadranovo) koji su zaostali za samo jedan pogodak. 


Između polufinalnih i finalnih susreta u disciplini bližanja i izbijanja u krug voditelj natjecanja podijelio je nagradu za najmlađeg sudionika natjecanja igraču Rafaelu Okmaca iz BK Pazina koji je rođen početkom 2017. godine. 


U disciplini bližanje i izbijanje u krug najbolji je bio igrač riječkog Vargona Zvonimir Pavletić koji je u finalu tek nakon dodatnog pripetavanja pobijedio Jakova Gracina (Komiža). Rezultat regularnog dijela nakon četiri bacanja bio je 8:8. Tako je Pavletić, nakon bronce i srebra na ovom prvenstvu, osvojio i zlatno odličje. Uz srebrnu medalju na Vis u ovoj disciplini ide i brončana medalja koji je osvojio još jedan igrač Komiže Jurica Basić koji je u susretu za treće mjesto pobijedio igračicu iz BK Čavle ŠB Niku Niessner. 


S obzirom da su u drugom danu natjecanja završene valjačke discipline proglašen je najbolji valjač prvenstva, a nagrada je otišla u ruke igrača Nika Buterina (Sv. Rok Klana) koji je prvenstveno svojim odličnim valjanjem došao do titule državnog prvaka u disciplini pojedinačno klasično. Također, odlično je valjao i u bližanju i izbijanju u krugu (jedan krug je odigrao 8:8 sa svih 8 uvaljanih boća) te u paru, dok ga suigrač iz para nije napustio prije dvoboja repasaža u skupinama, te tako nije imao suigrača za odigravanje susreta za plasman u četvrtfinale.


Pehar za fair-play otišao je u ruke Korine Klarić (Čavle ŠB) koja je jedina od svih igračica na PH nastupila u disciplini brzinsko izbijanje te se suprotstavila dječacima ostvarivši plasman u četvrtfinale.

Posljednjeg dana natjecanja prvakom Hrvatske postali su Adrian Crnić (Gornji kraj-Ladvić) u disciplini precizno izbijanje i David Babić (Pazin) u brzinskom izbijanju.

Nagrada za najuspješnijeg natjecatelja pripala je Zvonimiru Pavletiću iz BK Vargona. S obzirom da je naslov prvaka osvajalo čak 8 igrača, odlučivao je broj osvojenih srebrnih i brončanih medalja. Pavletić je sa jednim zlatom, dvije srebrne medalje te jednom brončanom medaljom, zaslužio taj pehar. Pehar za najboljeg izbijača prvenstva Hrvatske ide u ruke Davida Babića iz BK Pazin.

Od 24 podijeljene medalje na ovom PH, mladi kadeti i kadetkinje iz BS PGŽ ukupno su osvojili 11 medalja, od toga: 3 zlatne, 2 srebrne, 5 brončanih za 3.mjesto i 1 brončanu za 4.mjesto.

Pehare i medalje su mladih boćaricama i boćarima između ostalih dodjeljivale i aktualne svjetske prvakinje  Nikol Belasić (Čavle ŠB) i Ria Vojković (Pula), te nekadašnji svjetski prvak Sandro Gulja (Vargon, Rijeka).

U ime HBS-a voditelj natjecanja D.Jelovica dodijelio je Zorki Ćoso, predsjednici Ženskog boćarskog kluba Drenova-Rijeka, plaketu za organizaciju natjecanja PH U12, dok je Ćoso dodijelila zahvalnicu Boćarskom savezu PGŽ za suorganizaciju natjecanja, a nagradu je preuzela tajnica BS PGŽ Nives Jelovica.

Konačni poredak:

Pojedinačno klasično:

1. Niko Buterin (Sv. Rok-Klana)

2. David Babić (Pazin)

3. Adrian Crnić (Gornji kraj-Ladvić)

4. Jurica Basić (Komiža)

 

Par klasično:

1. Sara Rafaelić, Eliza Kamberi (Pazin)

2. Šime Bratović, Matea Rukavina (Bokonjac/Povljana)

3. Zvonimir Pavletić, Marcel Grbčić (Vargon/Sv.Jakov)

4. Rafael Okmaca, Juraj Okmaca (Pazin)

 

Štafetno izbijanje:

1. Jakov Gracin, Jurica Basić (Komiža)

2. Zvonimir Pavletić, Marcel Grbčić (Vargon/Sv.Jakov)

3. Adrian Crnić, Vid Šimić (Gornji kraj-Ladvić)

4. Sara Rafaelić, Eliza Kamberi (Pazin)

 

Bližanje i izbijanje u krug:

1. Zvonimir Pavletić (Vargon)

2. Jakov Gracin (Komiža)

3. Jurica Basić (Komiža)

4. Nika Niessner (Čavle ŠB)

 

Precizno izbijanje:

1. Adrian Crnić (Gornji kraj-Ladvić)

2. Jakov Gracin (Komiža)

3. Marcel Grbčić (Sv.Jakov)

4. Eliza Kamberi (Pazin)

 

Brzinsko izbijanje:

1. David Babić (Pazin)

2. Zvonimir Pavletić (Vargon)

3. Jurica Basić (Komiža)

4. Adrian Crnić (Gornji kraj-Ladvić)

 

Osvajači medalja PH U-12 - zbirno.pdf

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se