PH U18 - Jadranovo 2. dan

Sudionici PH U18 - Jadranovo 2020.

PH U18 - Jadranovo 2. dan

Drugi dan prvenstva Hrvatske u Jadranovu započeo je četvrtfinalnim dvobojima u štafetnom izbijanju. Nakon toga krenulo se je sa preciznim izbijanjem gdje su se prijavila 27 juniora. Svi igrači izbijali su po dvije serije koje su se međusobno zbrajale, te je najboljih 8 izbijača ostvarilo plasman u četvrtfinale koje je na rasporedu u subotu.
U popodnevnim satima su igrači i voditelji ekipa bili prisiljeni napustiti Jadranovo i nastaviti natjecanje u BC Podvežica, jer vremenski uvjeti nisu dozvoljavali daljnji nastavak natjecanja na otvorenom. Prema rasporedu natjecanja, usljedilo je polufinale i finale u disciplini par, gdje smo tako dobili prve ovogodišnje prvake Hrvatske.

Titulom najboljeg para do 18 godina okitili su se boćari Vargona Jakov Ivošević i David Petz. Oni su u četvrtfinalu pobijedili svoje suigrače Frana Jakominića i Karla Vukelića, te tada nagovijestili da će se umiješati u borbu za dobar plasman. U finalnom dvoboju pobijedili su ekipu Buzeta rezultatom 9:7 te su se tako Ivošević i Petz domogli svojeg prvog naslova prvaka Hrvatske u svojim karijerama.
Brončane medalje ostale su u našoj županiji, jer je momčad Gornjeg Kraja (Peričić - Rajačić Muža) zauzela treće mjesto pobijedivši sa 13:5 momčad Sv. Jakova (Šipek - Knežević).

Nakon finala para, uslijedilo je polufinale štafete te finale u disciplini krug. U finalu kruga susreli su se klupski suigrači iz BK Sv.Jakov-Jadranovo, Lovro Šipek i Filip Klarić. Novog naslova prvaka države domogao se F.Klarić pobjedom 23:21. Nakon što je Klarić prošle godine bio državni viceprvak u ovoj disciplini, ovim uspjehom napredovao je za "jednu stepenicu".
Da bi sve medalje u ovoj disciplini ostale u našoj županiji, pobrinuli su se Žarko Jerčinović iz Drivenika i Luka Peričić iz Gornjeg Kraja. Jerčinović je u dvoboju za treće mjesto slavio 25:21.

U finalu štafetnog izbijanja do naslova su došli upravo prije navedeni protivnici u finalu kruga, Lovro Šipek i Filip Klarić. Oni su u finalu pobijedili štafetu Pazina rezultatom 39/56 naspram 27/52. Dovoljan podatak koliko su Šipek i Klarić suvereno i dominantno došli do titule pokazuje podatak da su njihove četiri serije sa rezultatima 47, 40, 43 i 39 bila ujedno i četiri najbolja rezultata kompletnog natjecanja u ovoj disciplini. Tako je Filip Klarić došao već do svoje druge titule prvaka na ovogodišnjem PH, a uspio je i obraniti prošlogodišnji naslov, ali je tada izbijao zajedno sa Žarkom Jerčinovićem.
 
Trećeg dana državnog prvenstva će se u prijepodnevnom terminu igrati u BC Podvežica, dok će se nakon ručka natjecanje vratiti u Jadranovo u koliko vremenske prilike to dopuste.

Prvenstvo Hrvatske za juniore popratile su kamere državne televizije - HRT.
 
REZULTATI:
BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG 
PAR KLASIČNO 
ŠTAFETNO IZBIJANJE
PRECIZNO IZBIJANJE

SUBOTNJI PROGRAM:
BC PODVEŽICA
8:45 pojedinačno 32/16 1. dio
10:30 pojedinačno 32/16 2. dio
12:00 pojedinačno 16/8
 
JADRANOVO
15:00 pojedinačno četvrtfinale
16:30 podjela medalja za discipline par, bližanje i izbijanje u krug, štafetno izbijanje
16:45 precizno izbijanje - četvrtfinale
17:45 precizno izbijanje - polufinale
18:15 precizno izbijanje - FINALE
19:00 brzinsko izbijanje - 1. serija
21:00 brzinsko izbijanje - četvrtfinale