PH: N.Jelovica trostruka prvakinja, D.Fućak viceprvakinja

Pojedinačno klasično 2021. - osvajačice medalja

PH: N.Jelovica trostruka prvakinja, D.Fućak viceprvakinja

Odigran je prvi ciklus državnog prvenstva za seniorke. Organizacija samog prvenstva pripala je boćarskom klubu Labin iz Istre, a prvenstvo se održavalo od 22. do 24. listopada s centralnim događanjem u gradskom boćalištu Labin.

U petak, 22. listopada po sustavu eliminacija igrala su se prva dva kola discipline pojedinačno klasično. Sportska komisija Hrvatskog boćarskog saveza je izvršila poludirigirani ždrijeb (s nositeljicama) prva dva kola. Prijavljene su bile 31 boćarica, a igračice BS PGŽ prva dva kola igrale su u boćarskom domu Hrastenica, dok su igračice istarskih klubova i igračica BK Piramatovci igrale u Labinu. Plasman među osam najboljih izborile su igračice koje su ostvarile po dvije pobjede u eliminacijama, a završnica discipline pojedinačno klasično odigrala su u nedjelju, 24. listopada.

U samo finale pojedinačno kl. plasirale su se Dora Fućak (Čavle ŠB) i Nives Jelovica (Labin). Fućak je lijepo otvorila finale i povela 7:2. Međutim, Jelovica je smogla snage da prekorene rezultat u svoju korist i osvoji naslov državne prvakinje, a konačni rezultat glasio je 8:11. U neizvjesnoj borbi za 3.mjesto Roberta Petrović (Čavle ŠB)  bila je uspješnija, i to u dodatnoj butadi, od Diane Baran (Pazin) i slavila konačnim rezultatom 10:9.

Jelovica je uz ovaj naslov pridodala još dva iz disciplina bližanje i izbijanje u krug te štafetno izbijanje. U disciplini bližanje i izbijanje u krug bila je bolja od klupske kolegice Rie Vojković rezultatom 32:20, dok je 3.mjesto pripalo Dori Fućak koja je rezultatom 18:14 bila uspješnija od predstavnice ženske ekipe BK Kastav, Dolores Vlaše.

Posljednja igrana disciplina bila je štafetno izbijanje, a predstavnice naše županije bile su Roberta Petrović i Dora Fućak (Čavle ŠB) te Marina Šebelja i Luca Oreščanin (Kastav). Titulu državnih prvakinja osvojile su Ria Vojković i Nives Jelovica (Labin) pogodivši 43 boća od 51 izbačenih, drugo mjesto pripalo je igračicama Čavle ŠB (21/47), a treće mjesto osvojile su igračice Kastva.

Ukupno su u našu županiju pristigle 4 medalje: igračice Čavle ŠB osvojile su po 2 srebra i 2 bronce, a u Kastav su otišle 2 brončane medalje.

KONAČNI POREDAK:

BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG  - rezultati