Pavia i Buterin najuspješniji na turniru u Kastvu

Pavia i Buterin najuspješniji na turniru u Kastvu

Dana 05.11. u boćarskom domu "Slavko Stanić” u Kastvu odigran je memorijalni turnir u spomen na boćara Zvonka Jelovicu. Turnir je odigran u obilježavanju 20-ogodišnjice smrti nekadašnjeg igrača Rikard Benčića, Drenove, Marinića, Marčelja, te dva istarska prvoligaša Istre Poreč i Pazina.

Na vrlo jakom pozivnom turniru nastupilo je 14 ekipa. O jačini turnira dovoljno govori podatak da je na turniru nastupilo šest svjetskih prvaka/inja a to su: Ria Vojković, Nives Jelovica, Sandro Gulja, Goran Percan, Alen Guštin te "novopečeni" svjetski  juniorski prvak Žarko Jerčinović. Uz njih, nastupilo je još šest igrača koji imaju srebrne ili brončane medalje sa svjetskog prvenstva.

Odlični potezi viđeni su od samog početka turnira, a na kraju se pokazalo da su najuspješniji par bili Joško Buterin i Dario Pavia koji su nastupali u sastavu Drenove, jednog od klubova u kojima je Zvonko nastupao. Buterin i Pavia su svojevremeno također nosili dres Drenove. Oni su u vrhunskom nadmetanju u finalu tek u dodatnoj butadi sa neponištivim balinom savladali selekciju Grobnika koju su predstavljali Siniša Juretić i Neven Vičević rezultatom 9:8. Treće mjesto osvojili su igrači Vargona Sandro Gulja i Goran Percan koji su u susretu za treće mjesto bili bolji od selekcije Primorja i otoka koju su činili Saša Grgantov i Leon Petz. Nagrada za najboljeg igrača turnira otišla je u ruke Daria Pavie, dok je najbolji izbijač turnira bio Petar Barlian iz ekipe Pule.

KONAČNI REZULTATI 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se