Par Milićević-Ćubela osvojili naslov prvaka Hrvatske

Par Milićević-Ćubela osvojili naslov prvaka Hrvatske

Dana 18.11.2021.g. s centralnim događanjem u Boćarskom centru Podvežica i u organizaciji Boćarskog saveza PGŽ održano je prvenstvo Hrvatske za seniore u disciplini par klasično. Ukupno je nastupilo 35 parova s područja cijele Hrvatske. 

Razigravanje po skupinama odvijalo se prema očekivanju i bez ispadanja favorita u trima dvoranama - u Kastvu, Hrastenici i na Podvežici. Svakako treba spomenuti veliku pobjedu para iz BK "Sv.Rok-Klana", Dorijana Valenčića i Bojana Franovića koji su pobijedili trećeplasiranu ekipu u parovima sa zadnjeg svjetskog prvenstva, par "Bistona" (Baška voda) za koju su nastupali Marino Milićević i Pero Ćubela.

Nakon pauze za ručak, nastavljeno je sa knock-out susretima na riječkoj Podvežici. Prolazak među najbolja 8 parova države od naših predstavnika izborili su par "Vargona", Ivica Jakominić i Dean Klarić, par "Marinića", Marko Vrkić i Milan Čirjak, te mladi par "Sv.Jakova-Jadranovo", Lovro Šipek i Leon Petz. Nažalost, svi navedeni parovi svoj nastup završili  su porazima u četvrtfinalu, te je naša županija ostala bez predstavnika u samoj završnici natjecanja.Ponajbolje plasirane ekipe našeg Saveza su: "Sv.Jakov-Jadranovo"-6.mjesto, "Vargon"-7.mjesto, "Marinići"-8.mjesto i par "Sv.Rok-Klana" zauzeo je 9.mjesto.

U polufinalim susretima viđena je prava borba svih učesnika. Momčad "Pule" u sastavu Davor Jelovica i Petar Barlian, došli su do pobijede protiv para "Zrinjevca", Tomislava Kolobarića i Igora Hajseka tek u dodatnoj butadi sa neponištivim balinom, pošto je regularni dio završio rezultatom 7:7. Odlična partija viđena je i u drugom polufinalu između "Bistona" i još jedne ekipe zagrebačkog "Zrinjevca", Mire Begovića i Luke Gašpara, ali su nekadašnji igrači "Zrinjevca", Milićević i Ćubela, bili uspješniji protiv svojeg bivšeg kluba rezultatom 5:1.

U susretu za treće mjesto između dvije ekipe "Zrinjevca" nije bilo nikakve napetosti te su Hajsek i Kolobarić lako došli do pobjede sa uvjerljivih 13:0.

U finalu su se susreli superligaši "Pula" i "Biston". Nekadašnji suigrači iz "Vargona" Jelovica i Milićević iskoristi su svoje poznavanje terena za odlično valjanje, dok su i izbijači Ćubela i Barlian bili na visokom nivou. To je rezultiralo zanimljivim i neizvjesnim finalom u kojem se u zadnju butadu ušlo s vodstvom "Bistona" od 7:6. Boćari "Pule" u zadnjoj butadi nisu smogli snage i koncentracije te doći do pobjede, pa su pehari za državne prvake za 2021.g. pripali reprezentativnom paru Milićević i Peri Ćubeli. Pero je tako obranio prošlogodišnji naslov koje je osvojio u paru sa svojim bratom Marinom, dok je Milićeviću ovo tek druga titula prvaka države, dok je prvu titulu osvojio prošle godine u brzinskom izbijanju.

Medalje i pehare uručio je predsjednik Boćarskog saveza PGŽ, g. Miljenko Butković, voditelj natjecanja bio je Nenad Juričić, a PH sudili su nacionalni suci: Nives Jelovica, Dragan Vlaše, Dario Juričić i sudac Damir Cetina.

REZULTATI - PH SENIORI 2021. - RIJEKA