Ove nedjelje započinje drugi dio boćarske sezone 2023/2024

Ove nedjelje započinje drugi dio boćarske sezone 2023/2024

Polovicom mjeseca travnja, već se uobičajeno na boćališta vraćaju niže ligaši. Prvi će svoje susrete odigrati klubovi 1. županijske lige koji svoje prvo kolo nastavka igraju u nedjelju 14.04.2024. Prvi dio prvenstva najbolje su odigrali boćari Drivenika koji su stekli tri boda prednosti ispred Frankopana i Brajde. Svakako za titulu prvaka ne treba prekrižiti niti ekipu Sloge koja se predvođena Ivanom Načinovićem može uključiti u borbu za prvaka. Iz Brajde je u zimskom prelazom roku otišao njihov ponajbolji igrač Tomislav Dokozić, tako da preostaje za vidjeti dali će Brajda moći držati korak s vodećim klubovima. Upravo prvo kolo nastavka nam nudi dvoboj drugoplasiranog Frankopana i trećeplasirane Brajde, koje će možda odgovoriti i na to pitanje.

U vikendu nakon toga (subota, 20.04.) svoje prvenstvo nastavljaju i treće ligaši (2. HBL Istra Primorje). Od naših klubova najbolji posao u prvom dijelu sezone odradila je momčad Krenovca, koja za vodećim Špadićima zaostaje samo dva boda. Bod ispod Krenovca, smjestio se je Podhum te se od ta dva naša kluba može očekivati da se skupa sa četvrto plasiranom Rašom bore za titulu prvaka lige. Boćariski klub Zagon smjestio se je u sredinu tablice te bi trebao imati „mirno proljeće", dok to ne vrijedi za preostala tri kluba iz naše županije, Lovran, Kastav i Gornji kraj Ladvić. Naime, sva tri kluba nalaze se na posljednja tri mjesta prvenstvene ljestvice, te im prijeti ispadanje u niži rang natjecanja. Još uvijek se ne zna koliko će klubova ispasti iz ovog ranga natjecanja, jer to ovisi o višim rangovima, ali čim završi prvenstvo u Super i 1. HBL sjever, biti će i to poznato. Da bi izbjegli ispadanje, Lovran i Kastav su pojačali svoje redove u zimskom prijelaznom roku, pa je tako u Kastav došao Aleksandar Bradičić iz Lignja, dok su u Lovran došli Tomislav Dokozić (Brajda) i Danijel Kovačević (Marinići). Podhum su pak napustili Dejan Biševac (Hajduk Krčenik) i Zlatko Jugo (Trsat), no s obzirom da njih dva i nisu nastupali u prvom dijelu prvenstva, njihov odlazak se neće previše osjetiti kao nedostatak.

Istog dana se igraju i prvak proljetna kola u 2. županijskim ligama. U ligi „Istok" velika je gužva na vrhu tablice gdje po 12 bodova imaju Ledenice, Škrljevo i Kostrena, dok po 9 bodova imaju Bribir, Trsat 1958 i Povile, tako da bi se tu mogla voditi velika borba do samog kraja prvenstva. U ligi „Zapad" Poljane su pobjedom u zadnjem jesenskom kolu na gostujućem terenu pobijedili Liganj, te tako preuzeli vodeću poziciju upravo od Lignja.

Prema rasporedu, 3. županijske lige kreću nedjelju (21.04.), no neke se utakmice tog kola igraju već i u petak (19.04.). U „Istočnoj" ligi Vargon 2 je stekao prednost od 3 boda ispred Zastenica, te se očekuje da se Vargon 2 vrati u 2. županijsku ligu nakon prošlogodišnjeg ispadanja. U ligi „Zapad" se može očekivat veća napetost u vrhu poretka. Naime, Veprinac je odnio titulu jesenskog prvaka, no oni imaju dva osvojena boda više od Srdoča, no Srdoči imaju jednu odigranu utakmicu manje. Srdoče je u zimskom prijelazom roku pojačao Ivica Silov iz Lučkog radnika, tako da su Srdoči na papiru još jači nego u prvom dijelu. Možda i ključna utakmica prvenstva igra se 26.04. kada Veprinac dočekuje Srdoče.

Naš najniži rang sa natjecanjem nastavlja u petak 19.04. Vodeća ekipa nakon prvog dijela je Punat koji ima velikih 6 bodova prednosti ali i odigranu utakmicu više u odnosu na konkurenciju.

I za kraj su ostale žene, ženska županijska liga, koja kreće posljednja, točnije 26.04. Vodeća ekipa je očekivano Škola boćanja Čavle ŠB, koja ima prednost od 5 bodova i odigranu utakmicu manje. Još se prije početka nastavka prvenstva mora odigrati utakmica Čavle ŠB i Križišće, gdje je za očekivati pobjedu Čavle ŠB, čime bi svoju prednost naspram drugoplasiranog Škrljeva povećali na velikih 8 bodova, čime bi već tada moglo prvenstvo praktički biti riješeno, jer je nakon toga ostalo za odigrati još samo 5 kola, što znači da je u igri samo 15 bodova.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se