Otvorena boćarska dvorana u Lignju

Otvorena boćarska dvorana u Lignju

U Lignju je svečano otvoreno novouređeno boćalište na blagdan Rokove. 

Općina Lovran uložila je 1,8 milijuna kuna s PDV-om u proširenje boćališta koje sada umjesto dvije ima četiri staze i galeriju za gledatelje čime je omogućeno odigravanje prvenstvenih susreta svih ligaških rangova. Osim dvorane koja je potpuno rekonstruirana, uređene su tri svlačionice sa sanitarnim čvorovima te pomoćne prostorije koje se nalaze u sklopu Društvenog doma Liganj. Dvorana će biti na raspolaganju trima boćarskim klubovima: prvoligaškom klubu BK Lovran, članovima BK Liganj koji igraju u trećoj županijskoj ligi, te članovima BK Lovranska Draga koji igraju u drugoj županijskoj ligi. Veliko će rasterećenje osjetiti i budžet kluba s obzirom da više neće biti potrebno plaćati zakup riječkih boćališta kako bi se moglo odigrati utakmice.

Uvodnu je riječ dao načelnik Općine Lovran Bojan Simonič, naglašavajući važnost ovog projekta, ne samo za općinu Lovran, već i za cijelu Liburniju.

Gradonačelnik Opatije, Fernando Kirigin i načelnik Općine Mošćenička Draga, Riccardo Staraj u potpunosti su se složili s tim riječima poželjevši nastavak dobre suradnje i puno uspješnih utakmica.


Uzvanicima se kratko obratio i predsjednik BK Liganj Amir Beganović te Denis Peršić, predsjednik Hrvatskog Boćarskog Saveza, koji je i presjekao vrpcu.

Među gostima su bili i izbornik hrvatske boćarske reprezentacije Vjekoslav Matetić, predsjednik Zajednice sportskih udruga općine Lovran Tin Matulja te predsjednik BK Lovran Anton Bučević.

Budući da su staze otvorene tek kad se njima zakotrljaju prve boće, to je i učinjeno. Čast otvaranja prve staze pripala je najdugovječnijem boćaru Ermanu Jurinoviću – Đokeru i Josipu Španjolu – Bepu, koji je bio zaslužan za izgradnju joga na mjestu današnjeg boćališta. Drugu je stazu otvorio junior BK Lovran Ivano Rupčić, a treću stazu predsjednik BK Liganj, Amir Beganović te predstavnik BK Draga, Dinko Sirotnjak. Četvrtu su stazu otvorili načelnik Općine Lovran, Bojan Simonič i gradonačelnik Opatije Fernando Krigin.

izvor: Novi List

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se