Osnivačka sjednica Skupštine Zbora trenera HBS-a

Osnivačka sjednica Skupštine Zbora trenera HBS-a

U skladu sa zakonskim obvezama i planom aktivnosti, 16. siječnja 2024. godine putem video veze održana je osnivačka sjednica Zbora trenera Hrvatskog boćarskog saveza.

U radu sjednice sudjelovala su 24 trenera boćanja koji su, po prijedlogu Radne skupine za pokretanje aktivnosti Zbora trenera, jednoglasno potvrdili Romana Grižančića za predsjednika, a nakon toga po njegovom prijedlogu imenovani su dopredsjednica, članovi Izvršnog i Nadzornog odbora  ZT HBS-a.

Zbor trenera HBS-a:

Romano Grižančić (Labin) izbornik hrvatske seniorske ženske reprezentacije – predsjednik

Renata Ševerdija (Drenova-Rijeka) – dopredsjednica

Članovi Izvršnog odbora:

Tomislav Kolobarić (izbornik hrvatske mlađeseniorske reprezentacije i član BK Zirnjevac)

Markica Dodig (Metković)

Branko Pranjić (Dunav Sotin, Vukovar)

Nadzorni odbor:

Vjekoslav Matetić (direktor svih hrvatskih reprezentacija i izbornik seniora i član BK Sv.Jakov-Jadranovo)  – predsjednik

Željko Sabalić (Brodarica, Zadar)

Davor Bašić (Mala Velika, Požeško-slavonska županija)

Romano Grižančić zahvalio je na imenovanju i ukratko izložio plan aktivnosti ZT HBS-a u narednom razdoblju. Fokus će biti na usklađenju Pravilnika o ustroju ZT sa novim Zakonom o sportu, na izradi pravilnika o licenciranju trenera HBS-a, na radu s mlađim dobnim kategorijama u svim granama boćarskog sporta te na sufinanciranju rada trenera.

Prisutne je pozdravio i novoizabranom vodstvu čestitao predsjednik Saveza Denis Peršić koji je još jednom podsjetio na važnost osposobljavanja članova za poslove trenera boćanja kao i na odluke IO-a da od sezone 2025./2026. svi klubovi Super HBL-e, HŽBL-e, HJBL-e, HKBL-e i 1.HBL-e imaju licenciranog trenera, a od sezone 2026./2027. to postaje obveza i za klubove 1.HRL-e, 1.HPL-e i svih 2.HBL.

Ovo je treće osnivanje Zbora trenera HBS-a unazad nešto više od četiri godine, s obzirom na to da nakon prethodna dva osnivanja, na proljeće 2019. i u prosincu 2022. strukovna trenerska organizacija HBS-a svoju aktivnost nije oživjela na zadovoljavajući način.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se