Održana svečana promocija Sportskog biografskog leksikona PGŽ u Guvernerovoj palači

Sportski biografski leksikon Primorsko-goranske županije nakon pet godina iscrpnog istraživačkog rada ugledao je svjetlo dana i predstavljen je na prigodnoj svečanosti u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja dana 22.11.2021.
Autor leksikona je Eduard Hemar, uz njega glavni i odgovorni za projekt je Darko Ivošević, bivši glavni tajnik Zajednice sportova PGŽ-a.
Predstavljanju su nazočili župan Zlatko Komadina, županijska pročelnica za sport, kulturu i tehničku kulturu Sonja Šišić, glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač, ravnatelj HOA-e Saša Ceraj, predsjednik Zajednice sportova PGŽ-a Veljko Karabaić,  predsjednica RSS-a Dorotea Pešić-Bukovac, članovi Izvršnog odbora Zajednice sportova PGŽ te dobitnica Nagrada za životno djelo Zajednice sportova PGŽ.
Promocija leksikona održat će se na pet lokacija u Primorsko-goranskoj županiji; osim u Rijeci, leksikon će se predstaviti u Delnicama, Malinskoj, Crikvenici i Opatiji te će svi čija je biografija u leksikonu dobiti svoj primjerak.
Također, leksikon će se moći preuzeti i u Galeriji "Principij", od 29. do 3. prosinca tijekom Izložbe sportske fotografije "Odlučujući trenutak 2021.”