Odluka o prisustvu gledatelja na treninzima i natjecanjima

Odluka o prisustvu gledatelja na treninzima i natjecanjima

Sukladno ODLUCI STOŽERA CZ RH (od 8.1.2022.godine) o izmjenama i dopuni Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, Izvršni odbor HBS-a na svojoj sjednici održanoj 11.1.2022.godine donosi odluku o prisustvu gledatelja na natjecanjima i treninzima:

 

1.         Sportska natjecanja i treninzi mogu se održavati bez gledatelja i uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih  preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a organizatori su obvezni osigurati da se svi sportaši i nužno tehničko osoblje koje je prisutno pridržavaju propisanih epidemioloških mjera

2.         Iznimno od protuepidemijske mjere iz točke 1. odluke sportska natjecanja se mogu organizirati uz OGRANIČENO prisustvo gledatelja ako svi gledatelji i tehničko i organizacijsko osoblje koje je prisutno na natjecanju posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu.

3.         Organizatori natjecanja iz točke 2. obvezni su obavijest o održavanju natjecanja u kojoj se navodi mjesto, vrijeme i okvirni broj osoba koje će biti prisutne dostaviti nadležnoj županijskoj službi civilne zaštite, putem elektroničke pošte županijskih centara 112, najkasnije 3 dana prije održavanja natjecanja.

4.         Broj gledatelja može biti maksimalno 20 % kapaciteta sjedećih mjesta predviđenih za gledatelje na natjecanjima u boćarskim dvoranama i 40% kapaciteta sjedećih mjesta za gledatelje na natjecanjima u otvorenim i natkrivenim boćalištima.

5.         Odluka o dozvoli ograničenog prisustva gledatelja odnosi se na sva natjecanja za sve članice HBS-a na svim boćarskim razinama: nacionalni, regionalni, gradski i općinski. S obzirom da je ova odluka sukladna mjerama Stožera CZ RH županijski BS mogu za natjecanja pod svojom nadležnošću donijeti samo odluke koje imaju strože mjere od ove odluke.

6.         Organizatori natjecanja dužni su putem svoje redarske službe kontrolirati EU digitalne COVID potvrde gledatelja i tehničkog osoblja. Valjanost COVID potvrde kontrolira se putem „CovidGO" mobilne aplikacije i QR čitača instaliranih na mobilni telefon. „CovidGO" mobilna aplikacija može se preuzeti na Apple App Storeu za apple telefone ili na Google Play za android mobilne telefone

7.         Identitet osobe/gledatelja utvrđuje se putem osobnog identifikacijskog dokumenta

8.         Za sve prisutne gledatelje i tehničko osoblje organizator natjecanja vodi evidenciju prisustva na natjecanju

9.         Za sva natjecanja u zatvorenim prostorima (boćarskim dvoranama) sukladno „Odluci o nužnoj epidemiološkoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski" svi gledatelji i tehničko osoblje dužni su nositi zaštitne maske

10.       Natjecatelji i prateće osoblje ekipa, kao i suci dužni su u zatvorenim boćalištima nositi zaštitnu masku osim kada se nalaze u terenima.

11.       Strogo je zabranjen pristup gledateljima u prostor igrališta kao i prostor gdje se nalaze sudionici natjecanja.

12.       Organizatori natjecanja: klubovi domaćini ili boćarski centri ili županijski boćarski savezi zaduženi su i odgovorni za provođenje i kontrolu ovih mjera.

13.       Ova odluka stupa na snagu 10.1.2022.godine i vrijedi do opoziva.


Ovdje možete skinuti OBRAZAC - EVIDENCIJA PRISUSTVA NA NATJECANJU. 


Upute za suce - VAŽNO:

 

14.       Pored kontrole provođenja „Uputa za igru u uvjetima pandemije COVID – 19 suci susreta posebnu pažnju moraju posvetiti kontroli provođenja protuepidemijskih mjera na susretu.

15.       Suci susreta kontroliraju nose li zaštitnu masku svi članovi ekipa koji nisu u terenu zaštitnu kako je navedeno u t.9. Nakon jednog upozorenja članovi ekipa koji ne poštuju ovu mjeru udaljuju se iz dvorane i dodjeljuje im se žuti karton. Povratak u    dvoranu moguć je samo uz dozvolu suca. U ponovljenom slučaju članu ekipe   dodjeljuje se crveni karton uz definitivno udaljavanje iz dvorane.

16.       Isto tako, suci susreta u slučaju nepoštivanja mjere nošenja zaštitne maske od strane gledatelja , moraju zatražiti od organizatora/domaćina natjecanja provođenje iste, i/ili mogu donijeti odluku o udaljavanja dijela ili svih gledatelja iz dvorane

 

Predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza

Denis Peršić

 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se