Odluka o prisustvu gledatelja na natjecanjima

Odluka o prisustvu gledatelja na natjecanjima

Sukladno ODLUCI STOŽERA CZ RH (od 17.3.2022.g.) o nužnim epidemiološkim mjerama kojim se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja Izvršni odbor HBS-a na svojoj telefonskoj sjednici održanoj 18.3.2022.godine donosi odluku o prisustvu gledatelja na natjecanjima i treninzima:


  1. Sportska natjecanja i treninzi mogu se održavati uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa HZJZ, broj gledatelja se ograničava na način da može biti popunjeno najviše 50% kapaciteta tribina, a organizatori su obavezni osigurati da se svi prisutni pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.
  2. Iznimno od protuepidemijske mjere iz točke 1. odluke sportska natjecanja mogu se organizirati BEZ OGRANIČENJA BROJA GLEDATELJA NA TRIBINAMA ako svi gledatelji, tehničko i organizacijsko osoblje koje je prisutno na natjecanju posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu.
  3. Ako se natjecanje održava u zatvorenom prostoru u svim slučajevima obavezno je korištenje medicinskih maski ili maski za lice
  4. Organizatori natjecanja iz točke 2. obvezni su obavijest o održavanju natjecanja u kojoj se navodi mjesto, vrijeme i okvirni broj osoba koje će biti prisutne dostaviti nadležnoj županijskoj službi civilne zaštite, putem elektroničke pošte županijskih centara 112, najkasnije 3 dana prije održavanja natjecanja.
  5. Organizator natjecanja obvezan je kontrolirati ispunjavanje uvjeta točke 2. i 3. ove odluke.
  6. Odluka o dozvoli ograničenog prisustva gledatelja odnosi se na sva natjecanja za sve članice HBS-a na svim boćarskim razinama: nacionalni, županijski, gradski i općinski.
  7. Organizatori natjecanja dužni su putem svoje redarske službe kontrolirati EU digitalne COVID potvrde gledatelja i tehničkog osoblja. Valjanost COVID potvrde kontrolira se putem „CovidGO" mobilne aplikacije i QR čitača instaliranih na mobilni telefon. „CovidGO" mobilna aplikacija može se preuzeti na Apple App Storeu za apple telefone ili na Google Play za android mobilne telefone
  8. Identitet osobe/gledatelja utvrđuje se putem osobnog identifikacijskog dokument
  9. Za sve prisutne gledatelje i tehničko osoblje organizator natjecanja vodi evidenciju prisustva na natjecanju
  10. Igrači i prateće osobe u ekipi, kao i suci dužni su u zatvorenim boćalištima također nositi zaštitnu masku kada se  ne nalaze u terenu.
  11. Strogo je zabranjen pristup gledateljima u prostor igrališta kao i prostor gdje se nalaze sudionici natjecanja.
  12. Organizatori natjecanja: klubovi domaćini ili boćarski centri ili županijski boćarski savezi zaduženi su i odgovorni za provođenje i kontrolu ovih mjera
  13. Ova odluka stupa na snagu 18.3.2022. i vrijedi do opoziva

Upute za suce – VAŽNO:

1.   Pored kontrole provođenja „Uputa za igru u uvjetima pandemije COVID – 19 suci susreta posebnu pažnju moraju posvetiti kontroli provođenja protuepidemijskih mjera na susretu.

2.   Suci susreta kontroliraju nose li svi članovi ekipa kada nisu u terenu zaštitnu masku kako je navedeno u t.10. Nakon jednog upozorenja članovi ekipa koji ne poštuju ovu mjeru udaljuju se iz dvorane i dodjeljuje im se žuti karton. Povrat u dvoranu moguć je samo uz dozvolu suca. U ponovljenom slučaju članu ekipe dodjeljuje se crveni karton uz definitivno udaljavanje iz dvorane.

3.   Kada gledatelji ne poštuju mjere nošenja zaštitne maske suci susreta moraju zatražiti od organizatora/domaćina natjecanja provođenje iste, i/ili mogu donijeti odluku o udaljavanja dijela ili svih gledatelja iz dvorane

 

Autor: Hrvatski Boćarski Savez

 


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se