Odlični rezultati naših boćara na turniru

Odlični rezultati naših boćara na turniru

Odlične rezultate postigli su boćarski reprezentativci Hrvatske na najvećem svjetskom boćarskom turniru za mlade boćare "Denis Ravera" održanom prošlog vikenda u Monte Carlu.
Konkurencija na turniru je bila izuzetno jaka, kao i svake godine. Nastupio je velik broj osvajača medalja sa nedavno održanog Svjetskog prvenstva, a naši boćari su se ponovno iskazali.
Igrale su se tri discipline (par klasično, precizno izbijanje i štafetno izbijanje) u četiri kategorije (U15, U18, U23 i seniorke) tako da je podijeljeno ukupno 12 kompleta medalja. Hrvatski reprezentativci osvojili su čak 7 prvih mjesta, čime su bili najbolja reprezentacija na turniru.
U kategoriji kadeta (U15) za Hrvatsku su igrali Ivan Načinović („Vargon") i Niko Žiganto („Lovran") koji su osvojili prva mjesta u sve tri discipline. U štafeti su u finalu pobijedili Sloveniju 36:39, u paru također Sloveniju, a u preciznom izbijanju je najbolji bio Ivan Načinović.
Filip Klarić i Lovro Šipek (oba „Sveti Jakov") predstavljali su Hrvatsku u juniorskoj kategoriji (U18). Osvojili su prvo mjesto u paru (u finalu su pobijedili Slovence), u štafeti su bili su bolji od Italije, a drugo mjesto je Filip Klarić osvojio u preciznom izbijanju.
U kategoriji mlađih seniora (U23) prvo mjesto u parovima osvojili su Karlo Šaban („Sveti Jakov") i Luka Gašpar („Zrinjevac") pobijedivši Monako u finalu, a u polufinalu sa čak 13:0 Francuze. Karlo Šaban je prvi u preciznom izbijanju dok u štafeti nisu ušli u borbu za medalje
Seniorke (U23) Ira Nimčević ("Čavle ŠB") i Ria Vojković ("Labin") osvojile su drugo mjesto u štafeti, izgubile su od Francuske 44:41 u finalu. Ria Vojković je završila četvrta u preciznom izbijanju, a u paru djevojke nisu uspjele ući u završnicu.
Reprezentaciju Hrvatske vodili su izbornici Čedo Vukelić, Vjekoslav Matetić te Dean Klarić.