Odigrana državna prvenstva za seniore

Odigrana državna prvenstva za seniore

Boćarski savez Grada Zagreba bio je domaćin svih ovogodišnji državnih prvenstava za seniore. U prvom ciklusu odigrala se je disciplina par klasično, dok su u drugom ciklusu na rasporedu bile discipline pojedinačno klasično i precizno izbijanje.

Parovi su se igrali u prvom vikendu u prosincu, od petka 02.12. pa do nedjelje 04.12. Iako su prijave za sva ova prvenstva bile otvorenog tipa, među boćarima, a pogotovo među boćarima iz naše županije, nije baš vladalo preveliko zanimanje. Iz naše županije su natjecanju pristupila tek tri para, a nijedan od ta tri para nije ostvario značajniji rezultat. Ždrijeb je htio da se dva naša para ogledaju već u prvom susretu u skupini, gdje su se sastali Tomislav Frlan (Podhum) zajedno sa suigračem Dorijanom Valenčićem (Sv. Rok Klana) protiv para iz BK "Studene” Andrejom Pikovićem i Matejom Šebeljom. Tijesnu pobjedu odnijeli su Frlan i Valenčić rezultatom 7:6. Prolazak skupine kao prvoplasirana ekipa navedeni dvojac ostvario je pobjedom nad parom superligaša "Zrinjevca” Matijašićem i Grančićem. Isto nije pošlo za rukom paru "Studene” koji su svoje natjecanje završili drugim porazom, također od para "Zrinjevca” Kuljiš – Kolobarić. Treći par iz naše županije činili su Dejan Biševac (Podhum) i Matija Valenčić (Vargon) koji su nakon uvodne pobjede, ubilježili dva poraza te se također oprostili od daljnjeg natjecanja. Tako su se u osminu finala plasirali samo D. Valenčić i Frlan, koji su svoj nastup završili porazom u navedenoj fazi rezultatom 2:6 od dvojca Palaversa – Aničić (Nada), te u konačnici zauzeli 12. mjesto. Prvacima države postali su Kolobarić i Kuljiš koji su u finalu bili bolji od svojih klupskih suigrača Begovića i Gašpara rezultatom 10:7.

 

Ništa veću zainteresiranost boćara iz naše županije nisu pobudila ni preostala dva natjecanja, koja su bila na rasporedu 17. i 18.12. Za pojedinačno su bila prijavljena samo dva igrača iz naše županije, i oba su ispala iz natjecanja već u razigravanju po skupinama. Dorijan Valenčić nije uspio doći do pobjede, te je sa dva poraza – (Sladić 5:13 i Milenko Petrić 9:13) završio svoje sudjelovanje u ovoj disciplini. Malo uspješniji od njega bio je Frlan, koji je upisao pobjedu protiv Škarice 13:10, ali i dva poraza od Palaverse rezultatima 6:10 i 2:10. Pobjednički pehar podignuo je igrač "Zrinjevca” Luka Gašpar koji je u finalu pobijedio još jednog igrača zagrebačkih zelenih Jadrana Grančića 13:7.

Paralelno sa pojedinačnim, odigravalo se je i prvenstvo u preciznom izbijanje. U ovoj disciplini nastupili su D. Valenčić i Biševac, jedini dvojac iz klubova unutar naše županije. Svi igrači izbijali su dvije serije, te je osam igrača sa najboljim zbrojem nastavilo natjecanje u četvrtfinalu. Plasman među osam najboljih ostvario je Valenčić, koji je u kvalifikacijama ostvario rezultate od 15 i 12 punata, što je bilo dovoljno za 7. mjesto kvalifikacija. Isto nije uspio Biševac, koji je pogodio 9 i 10 punata, te je u konačnici zauzeo 16. mjesto od 21 igrača koji su pristupili natjecanju. Valenčić je u četvrtfinalu izbijao protiv reprezentativca BiH iz "Bistona” Ivana Galića, te ubilježio poraz od 9:20. Upravo se je Galić okitio titulom prvaka države pobjedom u finalu 18:10 protiv Danijela Đurovića iz momčadi "Ante Starčevića”.

 

POJEDINAČNO KLASIČNO - SKUPINE

POJEDINAČNO KLASIČNO - ZAVRŠNICA

PRECIZNO IZBIJANJE

PAR KLASIČNO SKUPINE 1 - 4

PAR KLASIČNO SKUPINE 5 - 8

PAR KLASIČNO - ZAVRŠNICA

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se