Novi Vinodolski će od 23. do 25. ožujka ugostiti treći "Next gen TSG" susret

Novi Vinodolski će od 23. do 25. ožujka ugostiti treći

Nakon 2022. godine, i 2023. nastavlja se projekt Europske unije "Next gen TSG", koji želi očuvati baštinu tradicionalnih sportova i igara. Partneri unutar projekta su Europski institut za razvoj sporta, kineziologiju i zdravlje u svojstvu koordinatora, Boćarski savez Primorsko-goranske županije, organizacija mladih Aktyvistai te Rumunjski savez oine, ujedno član Europskog udruženja tradicijskih sportova i igara.

Tako će se u razdoblju od 23. do 25. ožujka 2023. u organizaciji Boćarskog saveza PGŽ održati 3. po redu "Next gen TSG" susret u zavičaju grofova Frankopanskih odnosno u Novom Vinodolskom gdje će se kroz dva dana djeca upoznati s boćanje i pljočkanjem, a sam projekt sufinanciran je od strane Europske unije.

Dana 23.03.2023. u večernjim satima planiran je „Next gen TSG" sastanak s partnerima, dok će dana

24.03.2023. u 9.30 sati biti službeno otvorenje projekta na boćarskim terenima Boćarskog kluba Povile, Milana Butkovića 27 A, 51250 Povile, uz sudjelovanje svih partnera, trenera, demonstratora, volontera, predstavnika medija, predstavnika jedinice lokalne samouprave Novog Vinodolskog, Boćarskog saveza PGŽ, BK Povile u svojstvu domaćina i predstavnika Osnovne škole „Ivana Mažuranića". Nakon otvaranja pa sve do 13 sati predviđene su demonstracije metodologije treninga za osnovnoškolce uz demonstratore. U slučaju lošeg vremena demonstracije će se održati u školskoj dvorani Osnovne škole „Ivan Mažuranić" u Novom Vinodolskom.

Posljednji dan odnosno 25.03.2023. u 10 sati održati će se sportski susret te je oko 12 sati predviđena podjela diploma djeci i sudionicima EU projekta, te zahvalnice sponzorima projekta.

Projektom "Next gen TSG" osim promicanja boćanja, pljočkanja, petanke i oine u partnerskim zemljama (Hrvatska, Rumunjska, Litva), osiguravanja aktivnog postojanja europskih tradicijskih sportova i igara te očuvanja identiteta i kulturnog baštine, projekt želi očuvati izvornost tradicije te prenijeti tajne tradicijskih igara budućim generacijama. Stručnim edukacijama, priručnikom za sportske trenere, bojankama za djecu, video materijalima te sportskim susretima postići će se upravo ti ciljevi.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se