Nove nagrade u rukama boćara i boćarskih djelatnika

V.Matetić i L.Šipek BK "Sv.Jakov"

Nove nagrade u rukama boćara i boćarskih djelatnika
Dana 19.02.2020. godine  u Društvenom centru Omišalj održana je svečanost proglašenja najboljih sportaša i sportskih djelatnika Primorsko-goranske županije za 2019. godinu po izboru Zajednice sportova PGŽ.
Nagradu za najboljeg sportskog djelatnika u Primorsko-goranskoj županiji za 2019. godini dobio je Vjekoslav Matetić, predsjednik i  trener u boćarskom klubu „Sv.Jakov-Jadranovo", dok je igrač BK "Sv.Jakov-Jadranovo" Lovro Šipek dobio posebno priznanje za izuzetne sportske rezultate.
Za najboljeg sportaša PGŽ u seniorskoj konkurenciji proglašen je Andrej Krstinić (Streljački klub „Dub" Malinska), najbolja sportašica je Ana Jambrović  (Kuglački klub „Mlaka"), najbolja ženska ekipa je Kuglački klub „Mlaka", a najbolja momčad je Hrvatski nogometni klub „Rijeka".

Vjekoslav Matetić novi je izbornik mlađe seniorske boćarske reprezentacije (U-23) Hrvatske, a prije toga bio je dugogodišnji pomoćni trener izbornika kadetske (U-15) i juniorske (U-18) reprezentacije. U sezoni 2018./2019. postignuo je iznimne sportske rezultate s klubom kako na nacionalnoj tako i na međunarodnoj sceni, ponajviše s kadetskim i juniorskim uzrastom. Njegova tri igrača u sastavu reprezentacije osvajaju čak četiri brončane medalje na Svjetskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore. Juniorska ekipa "Sv.Jakova" postala je viceprvak Hrvatske. Seniorska ekipa također postaje viceprvak u 3.hrvatskoj boćarskoj ligi - Istra-Primorje. Na prvenstvu Hrvatske za juniore osvaja sa svojim pulenima tri zlatna, tri srebrna i dva brončana odličja dok na prvenstvu Hrvatske za kadete osvaja svih šest naslova prvaka države iz isto toliko odigranih disciplina, pet srebrnih i sedam brončanih odličja (3. i 4.mjesto). Igrači "Sv.Jakova" postavili su nove državne rekorde u kadetskom i juniorskom uzrastu u brzinskim disciplinama te izjednačili juniorski rekord u preciznom izbijanju.
Lovro Šipek trostruki osvajač brončane medalje sa Svjetskog prvenstva za juniore iz disciplina: brzinsko izbijanje, štafetno izbijanje i par klasično. Trostruki prvak Hrvatske u kadetskoj kategoriji. Državni rekorder u štafetnom izbijanju.

U isto vrijeme, na drugom kraju PGŽ-e, u Školskoj sportskoj dvorani "Matija Katalinić" u Kastvu također su dodijeljena priznanja najuspješnijim sportašicama, sportašima, sportskim djelatnicima i klubovima s područja grada Kastva.
Priznanje za dugogodišnjeg sportskog djelatnika dobio je Feručo Škrobonja, predsjednik BK "Kastav", a posebna priznanja za ostvarene rezultate u 2019.g.  zaslužili su kastavski sportaši koji su izvrsne rezultate ostvarili u klubovima izvan grada Kastva. To su supružnici Davor Jelovica, član BK "Vargon", Rijeka i Nives Jelovica, članica BK "Labin".
Gost kastavske sportske večeri bio je i legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević.

BOĆARSKI SAVEZ PGŽ ČESTITA SVIM NAGRAĐENIM SPORTAŠIMA I SPORTSKIM DJELATNICIMA !!!

SVI NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠI I SPORTSKI DJELATNICI PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE U 2019.