Nives Jelovici naslov u krugu, sestrama Bajrić u štafeti

Nives Jelovici naslov u krugu, sestrama Bajrić u štafeti

Naša županija je ovog vikenda domaćin tri prvenstva Hrvatske za seniorke. U subotu se je odigralo prvenstvo u disciplinama bližanje i izbijanje u krug te štafetnom izbijanju, dok je nedjelja rezervirana za natjecanje u disciplini precizno izbijanje.

 

U jutarnjem terminu subote, započelo se je sa državnim prvenstvom u disciplini bližanje i izbijanje u krug. Skupine natjecanja su se odigravale u BC Podvežica. Prvenstvo je svečano otvoreno nakon odigranih prvih susreta u skupini. Nakon tri odigrana dvoboja u skupini, natjecateljice su se preselile u Boćarsku dvoranu Hrastenica, gdje je nastavljeno natjecanje. Nakon podjele nagrada za najbolje boćarice u disciplini krug, uslijedila je i druga disciplina dana – štafetno izbijanje.

 

Pa krenimo redom. Na PH za seniorke u discplini bližanje i izbijanje u krug, na natjecanje je došlo 14 igračica, pa je naša županija popunila preostala dva slobodna mjesta. Tako da je u konačnici nastupilo 16 natjecateljica, od toga čak 7 igračica iz naše županije.

Jutarnjim ždrijebom boćarice su bile raspoređene u četiri grupe. Svakako najzanimljivija skupina je bila ona u kojoj su bile smještene tri „Kineskinje" Carrolina Bajrić, Nives Jelovica i Ria Vojković. U drugom susretu skupine, viđena je i ljepotica natjecanja kamo je Nives Jelovica pobjedila viceprvakinju svijeta u ovoj disciplini sa 31:25. Očito je to ostavilo traga na Carrolini jer je u repasažu izgubila sa 15:16 od Rie, te se tako oprostila od dvostukog naslova prvakinje Hrvatske u ovoj disciplini, gdje je bila najbolja 2016 i 2017 godine. Od ostalih naših predstavnica, skupinu su prošle Nikol Marelja Bošnjak, Besarda Cocaj i Dolores Vlaše.

Natjecanje je nakon ručka preseljeno na Hrastenicu. U četvrfinalu je Nikol pružila odličnu partiju protiv Rozmarije Karuze i pobjedom od 22:15 si je osigurala plasman u polufinale. To nije uspjelo ostalim predstavnicama naše županije.

U polufinalu je Nikol ponovila 22 punta koji su bili dovoljni za pobjedu protiv Ive Matijević (ex Vlahek) te plasman u finale. U finalu ju je čekala Nives Jelovica iz BK Labin koja je drugi put u danu pobjedila Riu Vojković iz BK Komiža, ovaj put sa lijepih 26:25.

U finalnom dvoboju Nikol nije uspjela opasnije zaprijetiti danas odličnoj Nives Jelovici. Nives je pobjedom od 23:16 došla do svojeg drugog ovogodišnjeg naslova, s obzirom da je zajedno sa klubskom suigračicom slavila i na prvom ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske u disciplini par. Brončane medalje osvojile su Ria Vojković iz Bk Komiža i Iva Matijević iz BK Špansko.

 

U večernjim satima uslijedilo je državno prvenstvo u štafetnom izbijanju u kojem je nastupilo samo 5 štafeta. Očekivano su prva dva mjesta zauzele i naše dvije najbolje štafete u državi. Do naslova prvakinja su stigle sestre Bajrić, Carrolina i Virginia, iz BK ŠB Čavle koje su u finalu sa 38:37 pobijedile štafetu koja nas je predstavljala na svjetskom prvenstvu u Kini, Komižanke Ria Vojković i Rozmarija Karuza. Ovo je sestrama Bajrić četvrti uzastopni naslov prvakinja u ovoj disciplini. Ovom pobjedom, Carrolina je došla do svojeg jubilarnog desetog naslova prvakinje države u seniorskoj konkurenciji.

Brončane medalje osvojile su još dvije štafete iz BK Škola boćanja Čavle, Ira Nimčević i Nikol Marelja Bošnjak te Dora Fućak zajedno sa svojom partnericom Doroteom Maršanić.

 

Natjecanja su sudili nacionalni suci Slobodan Marelja Bošnja, Nenad Juričić i Saša Juretić, a voditelj natjecanje je bio međunarodni sudac Dino Blečić.

 

REZULTATI - PH SENIORKE - KRUG 2018

REZULTATI - PH SENIORKE - STAFETNO IZB-2018