Nives Jelovica najbolja boćarica Hrvatske za 2021.g.

Najbolja na turniru - Nives Jelovica (Labin)

Nives Jelovica najbolja boćarica Hrvatske za 2021.g.

Nives Jelovica iz BK „Labin" pobjednica je drugog izdanja "Super 8" turnira u boćanju, Masters turnira hrvatske ženske boćarske scene. Turnir se održao u boćarskom domu "Slavko Stanić" u Kastvu u organizaciji Hrvatskog boćarskog saveza, Boćarskog saveza P-G županije i BK "Kastav".

Kako mu ime sugerira, Masters je okupio elitu hrvatskog ženskog boćanja, osam najboljih boćarica po disciplinama iz 2021. godine, a koje su se natjecale u četiri discipline: pojedinačnom klasičnom, preciznom i brzinskom izbijanju te bližanju i izbijanju u krug. Bodovanje poretka u pojedinim disciplinama dalo je ukupan zbroj bodova, a boćarica koja je skupila najviše bodova u sve četiri discipline je i ukupna pobjednica Super 8 turnira, odnosno najbolja boćarica Hrvatske za 2021. godinu.

Nives je ukupnu pobjedu izborila osvojivši ukupno 42 boda, osam više od drugoplasirane klupske kolegice Rije Vojković, dok je trećeplasirana Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) okončala sa 24 boda.

Tijekom čitavog dana natjecateljice su odigrale 10 utakmica dok su Nives i Ria odigrale jednu više. Naime, nakon dvije serije brzinskog izbijanja obje su imale identičan rezultat od 58 pogodaka, po 29 u svakoj seriji, pa se moralo ići u raspucavanje na 1 minutu gdje je Nives pogodila 8 boća, a Ria boću manje. Treće mjesto pripalo je Carrolini pogodivši u  prvoj seriji 27 boća, a u drugoj seriji 21 boću.

Nives je još slavila u disciplini pojedinačno klasično, pobijedivši u finalu Robertu Petrović (Čavle ŠB) 10:7 dok je domaćoj uzdanici Dolores Vlaše (Kastav) pripalo treće mjesto pobijedivši Doru Fućak (Čavle ŠB) 11:6.

U bližanju i izbijanju u krug Nives je finalu bila bolja od Rie rezultatom 28:20, dok je treće mjesto osvojila Roberta Petrović (Čavle ŠB) pobijedivši klupsku suigračicu Nikol Marelju-Bošnjak tek nakon dodatna dva bacanja, pošto je ragularni dio završio 24:24, rezultatom 26:25.

Ria je slavila pobjedu u preciznom izbijanju sakupivši iz dviju serija ukupno 45 punata (23+22) drugo mjesto pripalo je Carrolini s 36 punata (17+19), a treće mjesto osvojila je Nikol s 31 punat (22+9).

Nagrade je najboljim boćaricama uručio Denis Peršić, novi predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza, koji je također uručio i zahvalnicu predsjedniku BK „Kastav" g. Davoru Zuboviću za uspješnu organizaciju samog turnira.


Konačni poredak:

NATJECATELJICA

KLUB

 

BODOVA

1.

Nives jelovica

Labin

 

42

2.

Ria Vojković

Labin

 

34

3.

Carrolina Bajrić

Čavle ŠB

24

4.

Roberta Petrović

Čavle ŠB

22

5.

Nikol Marelja Bošnjak

Čavle ŠB

20

6.

Dora Fućak

Čavle ŠB

20

7.

Dolores Vlaše

Kastav

 

13

8.

Ira Nimčević

Čavle ŠB

9

 

Konačni rezultati po disciplinama:

Pojedinačno klasično

Precizno izbijanje

Brzinsko izbijanje

Bližanje i izbijanje u krug


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se