Nives Jelovica drugu godinu zaredom osvaja turnir Super 8

Nives Jelovica drugu godinu zaredom osvaja turnir Super 8

Nives Jelovica, boćarica ŽBK „Pula", pobjednica je trećeg izdanja "Super 8” turnira u boćanju, Masters turnira hrvatske ženske boćarske scene. Turnir se je odigrao u boćarskoj dvorani u Puli u nedjelju 08.01. Nakon premijernog izdanja ovog natjecanja na kojem je najbolja bila Carrolina Bajrić, ovaj put je Jelovica uspjela obraniti prošlogodišnji naslov, te je tako došla do svoje druge titule na ovom prestižnom natjecanju.

Na ovom natjecanju nastupa osam najboljih igračica koje plasman osiguravaju kroz plasmane sa državnih prvenstava i to tako da se gledaju samo individualne discipline (pojedinačno, krug, precizno i brzinsko izbijanje). Prvakinje države automatski stječu pravo nastupa na "Super 8”, dok se popuna do osmog mjesta vrši na temelju zbrajanja bodova prema tablici koju je donesla sportska komisija HBS-a. Prema toj formuli, direktan plasman ostvarile su dvije igračice iz kluba „Čavle ŠB" kao državne prvakinje: Nikol Belasić (donedavno Marelja-Bošnjak) kao prvakinja u pojedinačnom i Ema Maršanić kao prvakinja u preciznom izbijanje. Ria Vojković, igračica ŽBK „Pula", plasman je izborila kao državna prvakinja u brzinskom izbijanju te u krugu. Plasman prema bodovanju izborile su još i tri igračice iz ŽBK „Pula" Nives Jelovica, Ermina Zemunović te Ana Stančić, te dvije igračice „Čavle ŠB" Carrolina Bajrić i Dora Fućak. Posljednje dvije navedene su otkazale svoje sudjelovanje pa su umjesto njih nastupile još dvije igračice iz naše županije, a riječ je o Dorotei Margan („Čavle ŠB") i Dolores Vlaše („Kastav").

Samo natjecanje započelo je disciplinom pojedinačnog, i to tako da se nije igralo na vremensko ograničenje, već na odigravanje osam butada, s time da pogodak balina za poništavanje donosi protivnici jedan punat. Prvo mjesto, te vodstvo nakon prve discipline pripalo je Margan koja je u prvom susretu pobijedila Vlaše 11:4, nakon toga u polufinalu Jelovicu 10:5, da bi u finalu svladala Stančić 6:5.

Do pauze za ručak, natjecateljice su još odradile po jednu seriju preciznog i brzinskog izbijanja. U brzinskom izbijanju očekivano je slavila Vojković sa 32 pogotka, dok je drugoplasirana bila Jelovica sa 28 pogodaka. Više od trećeg mjesta nije uspjela osvojiti Maršanić koja je pogodila 21 boću.

Nakon ručka odrađena je druga serija preciznog izbijanja gdje je Vojković došla do drugog slavlja rezultatima od 20 i 19 punata. Još jedno drugo mjesto osvojila je Jelovica sa najboljim rezultatom dana od 21 punata, te drugom serijom od 11 punata. Trećeplasirana je bila Margan sa rezultatima od 11 i 16 punata.

Uslijedila je po prvi puta na ovom natjecanju i disciplina precizno valjanje, gdje se je najbolje snašla Jelovica sa 27 punata. Maršanić je poražena od Zemunović tek nakon pripetavanje za drugo mjesto, jer su oba dvije igračice završile valjanje sa 26 punata.

Odluka o pobjednici ovog natjecanja tako je padala u posljednjoj disciplini, bližanju i izbijanje u krug, između domaćih igračica Vojković i Jelovice. Međusobno su se njih dvije ogledale u polufinalu, gdje Jelovica pobjeđuje rezultatom 27:25. Na kraju je Jelovica slavila 25:14 protiv drugoplasirane Maršanić u finalu, dok je treće mjesto pripalo Vojković pobjedom od 26:19 nad Vlaše.

U sveukupnom poretku, Jelovica je obranila prošlogodišnji naslov sa ukupno osvojena 52 boda. Drugo mjesto kao i prošle godine pripalo je Vojković sa 42 boda, dok je trećeplasirana bila mlada Maršanić sa 33 boda. Svakako treba spomenuti i neuništivu Dolores Vlaše, koja je jedina igračica uz reprezentativke Nikol, Riu i Nives koja je nastupila na sva tri natjecanja "Super 8”. Medalje i pehare najboljima podijelili su predsjednik HBS-a Denis Peršić i predsjednik BK „Pula" Suad Zemunović.

SUPER 8 – ukupni rezultati

SUPER 8 – brzinsko izbijanje

SUPER 8 – krug

SUPER 8 – pojedinačno klasično

SUPER 8 – precizno izbijanje

SUPER 8 – precizno valjanje 

DOSADAŠNJE POBJEDNICE "SUPER 8”:

2022:     Nives  Jelovica           (Pula)

2021:     Nives  Jelovica           (Labin)

2020:     Carrolina  Bajrić         (Čavle ŠB)

 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se