Nikol Marelja Bošnjak prvakinja države u preciznom izbijanju

Nikol Marelja Bošnjak / Čavle ŠB - Prvakinja HR 2020 - precizno izbijanje

Nikol Marelja Bošnjak prvakinja države u preciznom izbijanju

Nikol Marelja Bošnjak okitila se zlatnom medaljom na prvenstvu Hrvatske za seniorke u disciplini precizno izbijanje. Time je došla do svoje druge titule državne prvakinje, ali prve samostalne, s obzirom da je prošle godine bila zajedno sa Carrolinom Bajrić prvakinja države u disciplini par. 

Naša županije je bila domaćin i ovog državnog prvenstva. Nakon šta je u ovoj čudnoj godini naša županija preuzela domaćinstvo državnog prvenstva za juniore koje se je održalo u Jadranovu, izvršni odbor je našoj županiji dodijelio domaćinstva za seniore u tri discipline i ovog puta za žene u dvije discipline. Natjecanje se je odvijalo cijeli dan u subotu te u nedjelju do ručka. Glavnina natjecanje odigrana je u dvorani na Podvežici, dok se je u subotu popodne koristila i dvorana na Hrastenici. 

U preciznom izbijanju je bilo sedam igračica, koje su sve izbijale po dvije serije. Rezultat prve i druge serije međusobno se je zbrajao. Četiri najuspješnije izbijačice izborile su plasman u nedjeljnu finalnu seriju. Najbolji zbroj iz dvije serije imala je Ria Vojković koja nastupa za Labin, koja je pogodila 18 i 14. Ostala tri mjesta u finalnoj seriji popunile su igračice iz našeg najboljeg ženskog kluba Čavle ŠB, Ira Nimčević (18 i 12), Dora Fućak (dva puta po 12 punata) te Nikol Marelja Bošnjak (9 i 11). Najbolja u finalnoj seriji pokazala se Nikol koja je došla do titule sa 21 puntom. Titulom viceprvakinje okitila se je Fućak sa 12 punata. Brončane medalje podijeljene su Vojković sa 6 i Nimčević sa 1 puntom. 

Druga disciplina koja se je igrala na ovom PH bila je disciplina pojedinačnog klasično. Na natjecanju je bilo 19 igračica, koja su bile smještene u šest skupina. Dvije su skupine bile sa po četiri igračice i iz tih skupina su po dvije najbolje ostvarile plasman u četvrtfinale, dok je iz preostale četiri skupine sa po tri igračice, samo najbolja iz skupine ostvarila nastavak natjecanja. Ždrijeb se je malo poigrao sa igračicama, pa su u jednu skupinu upale Fućak, Nimčević, Marelja Bošnjak i Vojković. Interesantno da su baš sve te četiri igračice uzele medalje u preciznom izbijanju. Najbolja u toj skupini pokazala se mlada Dora Fućak koja je ubilježila pobjede protiv Nikol sa 13:2 i Rie sa 13:5. Kao drugoplasirana prošla je Vojković koja je sa identičnim rezultatom od 13:8 pobijedila Nikol i Iru. Od ostalih igračica iz naše županije nastavak natjecanja ostvarile su Mariza Milaković iz BK Marinića, Katja Matejčić i Marina Fućak obje iz ŽBK Drenove i Marina Šebelja iz BK Kastva.

Pobjedu u najzanimljivijem susretu četvrtfinala upisala je Fućak sa tijesnih 8:7 protiv Šebelje. Dosta lakše od nje do prolaza u polufinale došle su Matejčić i Milaković koje su sa uvjerljivih 13:1 i 13:3 pobijedile svoje protivnice. 

Finalni susret izborile su Ria Vojković i Katja Matejčić. Vojković je u finalnom dvoboju uvjerljivo slavila pobjedu od 13:3, dok je Fućak pobjedom od 13:4 slavila protiv Milaković u dvoboju za treće mjesto.

Vrijedi svakako spomenuti da su Ria i Dora još uvijek juniorke.

Što se raspodjele medalja tiče, možemo biti zadovolji jer je od osam medalja koliko je podijeljeno, čak šest ostalo u našoj županiji. Od toga četiri idu u Čavle ŠB, dok po jedna ide u Drenovu i Mariniće.

Voditelj natjecanja bio je Slobodan Marelja Bošnjak, dok su natjecanje sudili nacionalni suci Dragan Vlaše i Dario Juričić. 

Reportažu sa prvenstva Hrvatske možete pogledati na sportskoj televiziji u utorak 10.11. u 18 sati te u srijedu 11.11. u 9 sati.

REZULTATI:

Prvenstvo HR 2020 - precizno-izbijanje

Prvenstvo HR 2020 - pojedinačno klasično