Nastup "Čavle ŠB" na Kupu europskih prvakinja u Italiji

KEP 2022 - ITALIJA

Nastup

Ovog vikenda, točnije od 8 do 9. listopada 2022.g. u talijanskim mjestima Pont Saint Martin i Saint Vincent boćarice "Čavle ŠB" sudjelovati će na Kupu europskih prvakinja (KEP). Uz njih sudjeluje još pet klubova i svi su raspoređeni u dvije skupine.

Skupinu A čine francuski "Bievre Isere", talijanski "Borgonese" i "Cervin" iz Švicarske, dok su u skupini B zajedno s "Čavle ŠB" još "Novi Beograd" iz Srbije i "Pivka Oro Met" iz Slovenije. Ekipe unutar skupina igraju svaka sa svakom, a dvije najbolje osigurati će plasman u polufinale što je sigurno i cilj aktualnih ekipnih prvakinja Hrvatske. Igraju se discipline štafetnog izbijanja, brzinskog izbijanja, bližanja i izbijanja u krug, dva precizna izbijanja, dva para i dva pojedinca. 

"Novi Beograd" je pred dva tjedna, na "ABC Kupu" pokazao svoju snagu te na KEP dolaze u istom sastavu i s istim pojačanjem, Turkinjom Buket Ozturk. 

Prvakinje Slovenije dolaze u bitno oslabljenom sastavu u odnosu na ekipu s kojom su i osvojile prvenstvo Slovenije. U prijelaznom roku je "Pivku Oro Met" napustila gotovo polovica igračica od kojih i dvije najbolje, reprezentativke Tadeja Petrič i Ana Pevec. U klubu od zvučnijih imena ostala je samo Helena Ludvik. Stoga, ukoliko budu odigrale na visokoj razini, ekipa "Čavle ŠB" ima velike šanse za prolazak u polufinale. U polufinalu sastaju se prvoplasirana ekipa iz skupine A s drugoplasiranom ekipom iz skupine B i obrnuto odnosno A1 - B2 te B1 - A2.

Prošle 2021.g. "Čavle ŠB" su na KEP-a osvojile 2.mjesto izgubivši u finalu od najtrofejnije ženske ekipe u ovom natjecanju, francuske ekipe "St.Vulbas". 

Sastav "Čavle ŠB" za KEP: Marina Svetić, Nikol Marelja-Bošnjak, Carrolina Bajrić, Ira Nimčević, Dora Fućak, Ema Maršanić, Lorna Žagar i Dorotea Margan i trener Dean Klarić. 


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se