Nastavak prvenstva

BK Vargon i BK Sv.Rok-Klana

Nastavak prvenstva

Standardno, polovica mjeseca travnja, obilježava da je završila zimska pauza za veliku većinu klubova i igrača naše županije, te da nastavljaju svoju prvenstvenu sezonu 2022./2023. Ubrzo ćemo vidjet u kakvom su stanju igrači dočekali nastavak prvenstva, te koji će klubovi imate više razloga za slavlje kada završe prvenstva, a koji manje.

Prvi se na terene vraćaju prvoligaši (1. HBL sjever) koji susrete 8 kola igraju u subotu. Prava iskušenja za vodeći dvojac čekaju već u prvom kolu nastavka, jer stopostotni „Marinići" idu na uvijek neugodno gostovanje u Josipovac kod „Sv. Luke", dok drugoplasirani „Vargon" gostuje kod četvrtoplasiranog „Kukuljanova". Posljednjih 5 mjesta na ljestvici zauzimaju sve klubovi iz naše županije, tako da je za očekivati da će dosta naših klubova ispasti iz ove lige. Još uvijek nije poznato koliko točno ispada klubova iz 1. HBL sjever, jer da bi se to znalo treba završiti Super liga. No, poznato je da, u koliko „Sokol Orbico" ispadne, tada ispadaju 4 kluba ali ako „Sokol Orbico" ne ispadne tada iz lige ispada čak 5 klubova.

U nedjelju 16.04. nastavljaju svoj put i drugoligaši (2. HBL Istra Primorje). Unutar ove lige maksimalno je napeto jer razlika između vodećeg kluba lige „Umaga" i sedmoplasiranog „Kastva" je samo 3 boda. Za očekivati je maksimalno neizvjesnu završnicu do zadnjeg kola. Na dnu ljestvice utaborili su se „Sloga", „Rudar Labin" i „Lošinj 90" kojima će trebati pravo čudo da uspiju izboriti ostanak u ligi.

Isti dan kao i drugoligaši kreće i 1. županijska liga. Osjetnu prednost pred konkurencijom napravio je „Zagon" koji drugoplasiranom „Krku" bježi 6 bodova. U ovoj ligi bi moglo biti napetije pri dnu lige nego na samom vrhu jer između petoplasiranog „Drivenika" i zadnje plasiranih „Ledenica" razlika je samo 3 boda.

Klubovi druge i treće županijske lige kreću tjedan dana iza svih navedenih liga, točnije u subotu 22.04. To ne vrijedi za 3. županijsku ligu-zapad koja kreće u nedjelju 23.04. U 2. županijskoj ligi-istok vodeća je druga ekipa „Sv. Jakova" sa bodom prednosti ispred „Škrljeva". Upravo je „Škrljevo" u prvom kolu nanesao „Sv. Jakovu 2" jedini poraz u prvenstvu, a dvoboj te dvije ekipe mogao bi odlučiti koja će ekipa postati prvak, a susret je na rasporedu na boćalištu u Jadranovu dana 29.04.

Ista liga, samo zapadna strana, također neizvjesna. Liderske pozicije s istim brojem bodova drže „Poljane" i „Grbci" dok trećeplasirana „Lovranska Draga" za vodećim dvojcem zaostaje samo jedan bod. Već nakon prvog proljetnog kola doći će do bodovne promjene na vrhu, jer derbi igraju „Lovranska Draga" i „Poljane".

Županijski trećeligaši imaju za odigrati još 4 kola regularnog dijela, nakon čega se slaže raspored za još 5 kola u trokružnom sistemu. Puno napetije je u ligi Istok, gdje su na vrhu bodovno poravnati „Selce" i „Povile". Njihov međusobni dvoboj igra se 06.05., a „Povile" su domaćin u tom susretu. U ligi Zapad, lijepu prednost naspram konkurencije stvorila je ekipa „Lignja" koja prvom pratiocu „Veprincu" bježi 6 bodova.

U međuopćinskim ligama vodeću poziciju na Zapadu drži „Ika" sa bodom prednosti ispred „Korenskog", dok u ligi Istok „Draga" ima 3 boda prednosti ispred „Krimeje".

U ženskoj županijskoj ligi, vodeću poziciji drže „Čavle ŠB 2" i „Škrljevo" sa istim brojem bodova, ali „Čavle ŠB 2" ima za odigrati zaostali susret na domaćem terenu protiv „Hreljina 1", te bi eventualnom pobjedom pobjegle „Škrljevu" na tri boda.

BS PGŽ želi svim klubovima i igračima čim uspješniji nastavak prvenstva, naravno uz fer i korektnu igru i ponašanje.

 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se