Nastavak natjecanja u Hrvatskim boćarskim ligama

Nastavak natjecanja u Hrvatskim boćarskim ligama

Nakon pauze od skoro dva mjeseca, na jogove se vraćaju boćari i boćarice iz najjačeg natjecateljskog razreda. Izvršni odbor HBS-a je na svojoj video sjednici donio odluku da prvoligaši moraju 23.01. odigrati zaostale susrete 5. kola. To znači da taj dan na terene izlaze boćari Vargona i Kukuljanova. Boćari Vargona putuju u Poreč, kamo će igrati derbi susret protiv Istre Poreč. Biti će to zanimljiv dvoboj, s obzirom da će Bruno Kraljić i Mateo Načinović po prvi puta igrati protiv svog nekadašnjeg kluba. Boćari Kukuljanova svoje prve prvoligaške bodove tražiti će u domaćem susretu u BC Podvežica protiv ekipe Pazina.
Također i boćarice Čavle ŠB imaju iznimno zahtjevnu utakmicu ovog vikenda. One u nedjelju 24.01. gostuju na Visu kod ekipe Komiže u derbiju zaostalog susreta 4. kola. 

Vargonu predstoji odigrati i još jedan zaostali susret, a riječ je o susretu 4. kola. Repriza prošlogodišnjeg finala između Vargona i Pule odigrati će se u utorak 09.02. s početkom u 18 sati. 
Redovno 6. kolo za boćare na rasporedu je 30.01. Vargon i tada ima važnu utakmicu za što bolji plasman, jer mu u goste dolazi najtrofejniji hrvatski klub, zagrebački Zrinjevac. Preostala dva naša prvoligaša, Mariniće i Kukuljanovo, očekuje međusobni susret na Marinićima. 

Boćarice će malo više čekati do prvog kola nastavka prvenstva s obzirom da se 6. kolo igra 14.02. U njemu boćarice Čavle ŠB igraju još jedan derbi susret, u kojem dočekuju aktualne prvakinje iz Labina. S obzirom da su započeli radovi na boćalištu u Čavlima, one će do daljnjega svoje domaće susrete igrati na Podvežici. Kastavke očekuje prvo klupsko putovanje na otok Vis kod boćarica Komiže, a ekipa Drenove mora do Pule, gdje će tražiti važne bodove za plasman u doigravanje za prvakinje, protiv ekipe Nove Verude. Slobodne toga vikenda su boćarice Marinića, koje će tako imati još sedam dana dužu pauzu od ostalih prvoligašica. 
 
Nažalost, temeljem odluke Stožera civilne zaštite RH i dalje je na snazi da se natjecanja u zatvorenom prostoru igraju bez prisutnosti publike.