Nagrađeni najbolji sportaši i klubovi u Primorsko-goranskoj županiji

Primorsko-goranska županija tradicionalno je dodijelila Županijske nagrade za nagrađivanje kvalitete u sportu i vrhunska sportska dostignuća na svečanosti koja se održala u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Jelenje-Dražice.

Prilika je to za okupljanje nagrađenih sportaša, predstavnika klubova i krovnih organizacija na jednome mjestu, a nagrade najuspješnijima uručili su župan Zlatko Komadina, zamjenica župana Marina Medarić i resorna pročelnica Sonja Šišić.

Pravilnikom o nagrađivanju kvalitete u sportu i vrhunskih sportskih postignuća Primorsko-goranska županija potiče i razvija kvalitetan i sustavan rad sportaša i sportskih klubova na njezinom području te im za to dodjeljuje i novčane nagrade, za vrhunska pojedinačna i ekipna sportska postignuća.

Županijske nagrade za vrhunska pojedinačna sportska postignuća dodjeljuju se uspješnim pojedincima za osvojene zlatne, srebrne i brončane medalje, odnosno osvojena prva, druga ili treća mjesta na najvažnijim sportskim natjecanjima međunarodnoj razini, kao i klubovima u kojima navedeni sportaši treniraju.

Dobitnici nagrade za pojedinačna vrhunska sportska dostignuća u 2023., što se tiče boćarskog sporta, primili su:

Carrolina Bajrić, BK Čavle škola boćanja
Nikol BelasićBK Čavle škola boćanja