Miljenko Butković novi stari predsjednik Boćarskog saveza PGŽ

Miljenko Butković novi stari predsjednik Boćarskog saveza PGŽ

U srijedu, 24. veljače 2021. godine u boćarskom centru Podvežica, održala se redovno- Izvještajna i redovno - Izborna  godišnja Skupština Boćarskog saveza Primorsko - goranske županije. 
Skupštinu Boćarskog saveza Primorsko – goranske županije čini 62 članice - predstavnici udruga/klubova, te po 2 predstavnika Zbora sudaca i 2 predstavnika Zbora trenera. 
Za novog predsjednika BS PGŽ  pristigla je samo jedna kandidatura, a radilo se o kandidaturi dosadašnjeg predsjednik Saveza, gosp. Miljenka Butkovića.
Jednoglasnom odlukom svih prisutnih predstavnika u Skupštini, Savez je dobio novog (starog) predsjednika, gosp. Miljenka Butkovića.
Mandat novog predsjednika i tijela, koja na njegov prijedlog bira skupština Saveza, traje za mandatno razdoblje od 2021. do 2025. godine.
M.Butković bio je na čelu Boćarskog saveza PGŽ od 2013.-2017.g., te od siječnja 2020.g do veljače 2021.g. Rođen je 3.studenog 1953. u Novom Vinodolskom. Završio Tehnički fakultet u Rijeci i stekao zvanje dipl.ing.str. Bio je suosnivač BK „Povile" te njihov predsjednik/tajnik i igrač. Obnašao je dužnost povjerenika BS PGŽ i voditelja Primorske lige 1999. – 2004. godine te je bio je član u 3. mandatu UO BS PGŽ. Dopredsjednik je Zajednice sportova PGŽ i aktualni je član BK Ledenice.

Za dopredsjednika izabran je Ivan Sušanj dok su za članove Upravnog odbora izabrani:

Sandro Gulja

Vjeko Matetić

Davor Ćuška

Renata Ševerdija

Nikol Marelja Bošnjak

Franko Karlović

Aleksandar Korić

Dino Blečić

Dean Klarić 


Nadzorni odbor u idućem mandatu čine:

Sanjin Linić

Jakov Draginić

Serđo Samblić 


U Skupštini Hrvatskog boćarskog saveza predstavnici su:

Miljenko Butković

Ivan Sušanj

Sandro Gulja

Dino Blečić

Nikol Marelja-Bošnjak