Miće boćarice i boćari odradili svoje prvo natjecanje u Kastvu

Sudionici natjecanja

Miće boćarice i boćari odradili svoje prvo natjecanje u Kastvu

Dana 12.ožujka 2022. godine u boćarskom domu „Slavko Stanić" u organizaciji Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije i Boćarskog kluba Kastav održano je natjecanje pod imenom „MIĆE BOĆARICE I BOĆARI U AKCIJI"  za mlađe dobne kategorije do 15 godina (U-15) s područja P-G županije koji su tek započeli sa svojim „prvim koracima" u boćanju.

Natjecanju se odazvalo 60 boćarica i boćara iz županijskih škola boćanja: Sv.Jakov-Jadranovo, Škrljevo, Čavle ŠB, Vargon (Rijeka), Drenova-Rijeka, Matulji, Lovran i Kastav.

U boćarskom domu vladala je užarena atmosfera dostojna najvećih boćarskih natjecanja. Čitavo vrijeme održavanja natjecanja, s prepunih tribina mladih zaljubljenika u boćarski sport, orilo se žestoko navijanje.

Medalje za nastup na natjecanju osvojili su svi redom, a svako dijete poimence je prozvano da dođe preuzeti svoju medalju. Najboljima među najboljima pripali su i prigodni pehari - za najboljeg koštadora i najboljeg izbijača - ovisno o uzrasnoj kategoriji. Medalje i pehare uručili su David Burburan, referent za sport i događanja u Gradu Kastvu i Renata Ševerdija, predsjednica Boćarskog saveza grada Rijeke i članica upravnog odbora Boćarskog saveza PGŽ.

Pobjednici po kategorijama:

    Do 8 godina:
-najbolji koštador - Fran Prša  (Škola boćanja Kastav)
-najbolji izbijač - Mauro Paoli (Škola boćanja Kastav)

    Od 8 do 10 godina:
-najbolja koštadorka - Lucija Matejčić (Škola boćanja Matulji)
-najbolji izbijač - Frano Poropat - (Škola boćanja Kastav)

    Od 10 do 12 godina:
-najbolji koštador - Luka Jakovašić (Škola boćanja Lovran)
-najbolja izbijačica - Sara Šokić (Škola boćanja Drenova-Rijeka)

    Od 12 do 15 godina:
-najbolja koštadorka - Nika Matijević (Čavle škola boćanja)
-najbolji izbijač - Aleks Saršon (Škola boćanja Kastav)

Ovo je samo prvo ovakvo natjecanje u nizu jer je u planu organizatora da se svaka tri mjeseca održi ovakva manifestacija no u drugim mjestima. Tako će djeca dobiti prigodu pokazati svoje znanje i odmjeriti snage s vršnjacima, a njihovi treneri uvidjeti koliko su napredovali i što su novo naučili.

Organizacija natjecanja pokazala se kao pun pogodak, a najupečatljiviji dokaz tome su izrazi ponosa i sreće na licima svih sudionika.

 


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se