Medunarodni turnir Targa d'oro

Medunarodni turnir Targa d'oro
Nikol Belasić i Ira Nimčević ("Čavle ŠB") te Nives Jelovica i Ria Vojković ("Pula") koje predvodi Čedo Vukelić, te dva klupska para "Čavle ŠB"  Dora Fućak i Lorna Žagar, te Ema Maršanić i Dorotea Margan predvođene trenerom Deanom Klarićem, nastupiti će ovoga vikenda 15. i 16. travnja 2023. u talijanskom gradu Alassiu na 9. izdanju turnira Targa Rosa, u konkurenciji ukupno do sada rekordnog broja od 44 para iz Italije, Francuske, Švicarske i Hrvatske. 

Na turniru će između ostalih nastupiti i aktualne svjetske prvakinje u parovima Talijanke Valentina Basei i Francesca Carlini. Uz najtrofejniju boćaricu Hrvatske Jelovicu, trostruka svjetska i dvostruka europska prvakinja, nastupiti će i jedna od najtrofejnijih svjetskih boćarica Talijanka Caterina Venturini, trostruka svjetska i europska prvakinja.

Targa Rosa ženski je pandan velikom svjetskom muškom turniru u četvorkama, Targa D''Oro čije će se već 70. izdanje također održati 15. i 16. travnja u Alassiu, a na kojem će nastupiti čak 244 četvorke, odnosno 976 boćara. Kada se muškom turniru u četvorkama pridododa ženski turnir u parovima i juniorski turnir u parovima Targa Junior dolazimo do brojke od 1118 boćarica i boćara koji će se tijekom dva dana natjecati na 128 boćarskih staza Alassia i okolice.

Već u petak, 14. travnja uoči početka turnira u dvorani Pallaravizza održalo se nekoliko egzibicijskih susreta, između ostalih i Targa Fucsia, odnosno susret četvorki ženskih reprezentacija Italije i Hrvatske, a talijanke su pobijedile  rezultatom 11-8. Za hrvatsku reprezentaciju nastupile su Jelovica, Vojković, Belasić i Nimčević, a za talijansku Basei, Carlini, Venturini i Zurini. 

Na turniru će se prvi puta u volo boćanju koristiti i VAR tehnologija (Video Assistant Referee).

Prijenos uživo možete popratiti na sljedećem linku:
https://www.youtube.com/live/rinlzQNfl_g?feature=share


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se