Međunarodni reprezentativni turnir u Francuskoj

Međunarodni reprezentativni turnir u Francuskoj

Hrvatska mlađeseniorska (do 23 godine) reprezentacija, u sastavu Ivan Načinović (Vargon, Rijeka), Filip Klarić, Lovro i Adrian Šipek (Sveti Jakov, Jadranovo), Žarko Jerčinović (Drivenik, Općina Vinodolska), Filip Matijašić (Istra Poreč) predvođena izbornikom Tomislavom Kolobarićem i direktorom svih hrvatskih reprezentacija Vjekoslavom Matetićem, zauzela je treće mjesto na međunarodnom turniru u Francuskoj

Najbolji hrvatski mlađi seniori su na turniru odigranom u subotu i nedjelju, 15. i 16. lipnja 2024. u Dardillyju, predgrađu Lyona, pobijedili Sloveniju, dok su izgubili od Francuske B i Francuske A koja je i osvojila turnir.

S ostvarenim rezultatima hrvatskih reprezentativaca na ovom turniru možemo biti zadovoljni u svim disciplinama izuzev u brzinskom i štafetnom izbijanju u kojima u ukupno šest igara, odnosno u svakoj po tri igre, naši najbolji mlađi seniori nisu uspjeli osvojiti ni poen.

U dvobojima su se igrala dva bližanja i izbijanja u krug, dva para, štafetno, precizno i brzinsko izbijanje te potom ponovno dva bližanja i izbijanja u krug i jedno pojedinačno.

- Ovo je pomlađena U-23 reprezentacija sa novim imenima, jer je došlo do smjene generacija i neki naši igrači su izašli iz tog godišta te prešli u seniore. Nositelji su Lovro Šipek, Filip Klarić, Žarko Jerčinović i Filip Matijašić, a njima smo priključili dva potentna juniora Ivana Načinovića te najmlađeg na ovom četveroboju Adriana Šipeka. Obojica su juniori koji bi vrlo brzo trebali postati nositelji ove kategorije. To su ujedno i kandidati za SP u Portoriku u prosincu, a ovo je bila prilika da i oni i mi vidimo gdje smo. Klasičnim igrama sam zadovoljan, no tehničkim nisam jer dečki nisu pripremljeni kako bi trebali biti. Nedostaje im eksplozivnosti, brzine i snage, a to vuče preciznost. Vidjeli smo gdje nam drugi bježe, tako da sad znamo na čemu trebamo raditi i imamo vremena za to do prosinca, rekao je direktor reprezentacija Vjekoslav Matetić.

Na turniru su izjednačena dva svjetska rekorda za mlade. Francuzi Matheo Roffino i Matthieu Vercher su sa 57 pogodaka iz 60 izbačaja upravo u susretu sa Hrvatskom izjednačili mlađe seniorski svjetski rekord u štafeti, dok je Slovenac Urban Hiti sa rezultatom 48/49 izjednačio juniorski (do 18 god.) svjetski rekord u brzinskom izbijanju.

Poredak: Francuska A, Francuska B, Hrvatska, Slovenija.

Rezultati:

1. kolo: Hrvatska - Slovenija 14:8, Francuska A - Francuska B 18:4;

2. kolo: Francuska B - Hrvatska 14:8, Francuska A - Slovenija 18:4;

3. kolo: Francuska A - Hrvatska 18:4, Francuska B - Slovenija 12:10.

Izvješća sa susreta:

1. KOLO

2. KOLO

3. KOLO

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više