Međunarodni juniorski Božićni turnir 2022.

Međunarodni juniorski Božićni turnir 2022.

Predstojećeg vikenda 17. i 18. prosinca u Boćarskom centru Podvežica, u organizaciji Boćarskog saveza Grada Rijeke i suorganizatora Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije i Hrvatskog boćarskog saveza,  održati će se 17. po redu Međunarodni boćarski turnir „Božić 2022." za juniore do 18 godina. 

Tako će na Podvežici međusobno svoje snage odmjeriti reprezentacije Francuske, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Hrvatske te selekcija P-G županije. Ekipe sačinjavaju po četiri igrača. Reprezentacije su raspodijeljene u dvije grupe u kojima će, po sistemu svaki sa svakim, odigrati tri susreta, a natjecanje će se odvijati u šest disciplina: štafetno izbijanje, brzinsko izbijanje, precizno izbijanje, pojedinačno i par klasično te bližanje i izbijanju u krug. Prvoplasirana ekipa iz obje grupe igrati će za prvo mjesto dok će drugoplasirani igrati za treće mjesto, a trećeplasirani za peto mjesto.

Natjecanje započinje u subotu 17. prosinca u 8:00 sati prvom utakmicom u grupi, a svečano otvaranje turnira predviđeno je za 10:00 sati. Nakon otvaranja turnir se nastavlja disciplinama pojedinačno i par klasično. Druga utakmica započinje u 12:30 sati dok treća utakmica u grupi započinje u 17.30 sati.

U nedjelju 18. prosinca u 08.30 sati na programu je završnica odnosno finale te utakmice za treće i peto mjesto dok će se podjela priznanja i nagrada održati u 14:30 sati.

Za reprezentaciju Hrvatske nastupaju: Lovro Šipek, Filip Klarić, Žarko Jerčinović (Sv.Jakov), Ivan Načinović (Vargon) predvođeni izbornicima Čedom Vukelićem i Vjekoslavom Matetićem.

Za selekciju PGŽ nastupaju: Matija Valenčić, Karlo Jakominić, Niko Žiganto, Karlo Vukelić predvođeni Sandrom Guljom i Deanom Klarićem.


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se