Međunarodni Božićni turnir 2021.

Međunarodni Božićni turnir 2021.

Ovog vikenda 18. i 19. prosinca u Boćarskom centru Podvežica, u organizaciji Hrvatskog boćarskog saveza, Boćarskog saveza grada Rijeke i suorganizatora Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije, održati će se 16. po redu Međunarodni turnir BOŽIĆ 2021.

Tako će na Podvežici međusobno  svoje snage odmjeriti reprezentacije Francuske, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Hrvatske te selekcija P-G županije. Ekipe sačinjavaju četiri igrača do 18 godina (U-18) i dvije igračice do 23 godina. Reprezentacije će biti podijeljene u dvije grupe u kojima će, po sistemu svaki sa svakim, odigrati tri susreta, a natjecanje će se odvijati u šest disciplina: štafetno izbijanje, brzinsko izbijanje, precizno izbijanje, mix par, pojedinačno kl., par kl. Prvoplasirana ekipa iz obje grupe igrati će za prvo mjesto dok će drugoplasirani igrati za treće mjesto.

Natjecanje započinje u subotu 18. prosinca u 8.00 sati prvom utakmicom u grupi, a svečano otvaranje turnira predviđeno je za 12.00 sati. Nakon otvaranja turnir se nastavlja najatraktivnijom disciplinom, štafetnim izbijanjem. Druga utakmica započinje u 12:30 sati dok treća utakmica u grupi započinje u 17.00 sati.

U nedjelju 19. prosinca u 08.00 sati na programu je završnica odnosno finale te utakmica za treće mjesto dok će se podjela priznanja i nagrada održati u 13:15 sati.

Satnica natjecanja

Raspored po grupama


Tijek utakmice:

Prva faza - štafetno izbijanje – juniori U18 na tri pozicije

Druga faza - precizno izbijanje – juniori U18, a nakon njih ml.seniorke U23,

                      paralelno sa njima par mix ( junior U18 i ml.seniorke U23) i pojedinačno juniori U18

Treća faza - par ml.seniorke U23 i par juniori U18

Četvrta faza - brzinsko izbijanje na tri (3) pozicije – juniori U18



Sastav reprezentacije Hrvatske: Filip Klarić, Žarko Jerčinović, Lovro Šipek (svi „Sv.Jakov-Jadranovo"), Ivan Načinović („Vargon")  te Carrolina Bajrić i Dora Fućak (obje „Čavle ŠB) dok su Čedo Vukelić, Romano Grižančić i Vjekoslav Matetić voditelji/izbornici.

Sastav selekcije P-G županije: Fran i Karlo Jakominić, Matija Valenčić, Karlo Vukelić (svi „Vargon" te Ema Maršanić i Wendy Vukelić („Čavle ŠB), te voditelji Sandro Gulja i Dean Klarić.


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se