Međunarodna ženska liga LIBL

Odigrano 7. kolo međunarodne lige LIBL

U nedjelju 12. ožujka 2017. u Ljubljani i Idriji odigralo se zadnje 7. kolo međunarodne ženske boćarske lige.
Na terenima u Ljubljani nastupale su ekipe iz Krima i Čavla.
U Idriji odigravalo se za četvrto mjesto između domaćina Kolektorja i Komiže.
U finale su se plasirale ekipe Buttria, Čavla, Kolektora i Krima.

Rade Kljajić- trener BK Dalmatinac (Ruma):
Bilo nam je super, odlična organizacija, visok nivo boćanja i zadovoljan sam s igrom mojih igračica, ali i ostalih natjecateljica koje su ostvarile odlične rezultate.

Dean Klarić –trener ŠB Čavle :
Zadnje kolo LIBL lige prije finala je proteklo u odličnom raspoloženju. Već na početku je bilo jasno tko će ući među najbolju četvorku. U Ljubljani su igračice Krima pokazale odličnu igru, utakmica je završila u korist domaće ekipe koje su iskoristile prednost domaćeg terena te su lako pobijedile 13: 3. Istaknuti treba rezultate Nine Volčine (Krim), koja je u krugu nadigrala V. Bajrić s fantastičnih 28, te s odličnih 34 pogotka u brzinskom izbijanju. U preciznom izbijanju Tea Čančarević odlično od odigrala s 20 pogodaka.

Miha Sodec- trener Krima:
Moram napomenuti odličnu igru Nine Volčine u krugu 28, te A. Vorih s 35 u brzinskom i 39 u štafeti. Dobra igra svih domaćih igračica posebno Laure Škoberne koja je malo zaostala za Teom Čančarevič u preciznom pri rezultatu 18:20. Leja Vehovec se nakon loše igre pribrala i na kraju osvojila bodove u pojedinačnom. U drugoj utakmici dana u Krimu igra je i dalje bila na visokom nivou V. Basei i C. Botteon iz ekipe Floride. Ekipa iz Rume unatoč lošem trenažnom procesu ostvarila je solidan uspjeh osobito u tehničkim disciplinama.

Vinko Svilčić –trener Komiže:
U zadnjem kolu LIBL lige koje je odigrano u Idriji kod ekipe domaćina Kolektorja. Utakmice su protekle u izjednačenim igrama, na kraju je odlučno bilo štafetno izbijanje. Dobre rezultate su postigle: u brzinskom izbijanju Virginia Venturini s 33 pogotka, kao i naša igračica Ria Vojković s 28 pogodaka. Također Marta Marčelja i Sara Jenčič s 15 pogodaka u preciznom izbijanju. Posebno bi pohvalio  Petru Pivk Lukančič koja je u brzinskom izbijanju postigla svoj najbolji rezultat 34 pogodaka i Saru Jenčič 35 pogodaka. Pohvalio bih svoju ekipu koja je u prvoj godini natjecanja dosegla odlično 5. mjesto. Zadovoljstvo mi je da smo u klasičnim igrama bili dobar protivnik ostalim ekipama. Posebno bi pohvalio Riu Vojković i Martu Marčelju, koje su najuspješnije u svojim disciplinama- Ria Vojković  je  pobijedila u svim igrama, a Marta Marčelja u svih šest igara  bližanja i zbijanja u krug.

Finale lige će se održati u svibnju na terenu Buttria.J

elka Kožman, tajnik LIBL

Rezultati:Ruma – Florida 0:16
Krim – Čavle 13:3
Triglav – Kolektor 6:10
Buttrio – Komiža 10:6

Ljestvica nakon 7. kola:

1.Buttrio77:35+4214
2.Krim78:34+4412
3.Čavle67: 45+2210
4.Kolektor63:49+148
5.Komiža58 :54+46
6.Florida43:69-264
7.Triglav40:72-321
8.Ruma22:90-681

Završilo 5. I 6.kolo LIBL lige

I ova dva kola pokazala su , da je LBL liga kvalitetna I postignuti su dobri rezultati što se vidi i u komentarima. Liga se nastavlja 12.marta u Ljubljani  i Idriji, gde ce se odlučiti ko če biti četvrti za play off.

Komentar Deana Klarića:
Boćalište Buttria, Italija, 5 i 6 kolo LIBL lige, odigrane dobre utakmice sa nekoliko odličnih rezultata i pojedinaca. Derbi kola relativno je opravdao naziv derbija ,ukupni rezultat ne govori tako ali rezultati po disciplinama i mali punteđo od samo 10ak punata razlike govore dovoljno o napetosti susreta.
Buttrio sretniji, spretniji i koncentriraniji u ključnim momentima, boćarice Čavli nisu iskoristile niti jednu od danih prilika u susretu, a bilo ih je mnogo.
Za izdvojiti je jedino jednu jedinu pobjedu i susretu Tee Čančarević sa sada već konstantno dobrim rezultatima u preciznom izbijanju i 18 punata.
U drugom susretu ekipa Floride bila je uspješnija od ekipe Triglava. Iz te dvije ekipe svakako treba izdvojiti Evu Hervol sa dva odlična nastupa u pojedinačnim susretima, pogotovo protiv Čavjanke Ire Nimčević, u odličnom susretu, i iz ekipe Floride fantastičnu Valentinu Basei. koja je u disciplini krug napravila prvo 25 protiv Slovenske igračice Sonje Debevc a zatim još boljih 27 protiv također izvrsne Helene Ludvik sa 24 punta, da ne zaboravimo.Organizacija na nivou lige, odličan ambijent, sve pohvale domaćinu. 3 sudionika završnice su sigurna, Buttrio, Krim i Čavle ŠB, četvrtog ćemo dobiti u posljednjem kolu, biti će to Idrijski Kolektor ili Viška Komiža.
Sretno i jednima i drugima i neka u fair playu zasluženo prođe bolji.

Komentar Mihe Sodca, trenera Krima:
Susret  kojeg domačin je bio Dalmatinac iz Rume u dvorani  Šiška izveden  uz pomoč Dražena i  Ljubice sa ekipom , sve kao i uvijek posloženo u stilu dobrog domaćina. Natjecateljski  dio susreta održan je pod budnim okom Nikolić Miloša,  koji se prvi put susreo sa takmičenjem LIBL.
Igre kvalitetne i zanimljive, pogotovo  pojedinačno između Polona Zule i Leje Vehovec koje  suse  stalno izmenjivale u vodstvo, a na kraju iskusnija Polona je u dvije butade napravila razliku za sigurnih 4 punata za zadnju butadu , isto kao  u igri parova ekipa  Komiže i Rume do kraja neizvesno onda je Komiža sa zadnjom bočom do izvukla nerešeno.
U tehničkim disciplinama ne smijemo zaboraviti na osobni rekord trinaesto godišnje  Rie Vojković od 31 bodova, Petra Pivk Lukančič 28, lepih 22 Milica Kolunđije, odvisno na činjenicu da ima  kontakt  sa bočama samo na natjecanjima LIBL i sigurno 32 pogodka Nine Volčina, kao najbolju štafetu dana za Ninu i Anu u ovom trenu lijepih  36 bodova.
Osobno, pohvalio bi Škobernetove  Laura i Nelly, koje su danas bez pomoči mame  ostale neporažene u obe trojke,  prvu sa  Borčnik Mijom, drugo sa  Mojco Dolenc. Škoberne Laura je isto kao Jenčič Sara skupila dvije pobjede u preciznom zbijanja, Laura  s 12 pogodaka a Sara sa 14 pogodaka:LIBL  je stvarno zakon!

Komentar Vinka iz Komiže
Opet se pokazalo kako je ova liga pun pogodak.
Svi u dvorani su mogli uzivati u igrama koje su pokazale djevojke.
Posebno vesele dobre igre mladih djevojaka,u prvom redu Ria Vojkovic sa dvije pobjede u pojedinacnom i svojim osobnim rekordom u brzinskom(31 pogodjena boca).
Takodjer je marta  Marčelja ostvarila dvije pobjede u krugu te je trenutno jedna od najuspjesnijih krugasa ove lige.
Standardno su bile dobre Nina Volcina (brzinsko 32 pogodjene boce), kao i Ana Vorih (u stafeti sa Ninom 36 pogodjenih boca). Dobru igru pruzila je i Petra Pivk Lukancic koja je ostvarila 4 pobjede za svoj klub.

Lestvica LIBL po 6. odigranih kolih:

1. BUTTRIO           67:29    +38     12
2. KRIM                65:31     +34     10