Marinićima KUP PG županije

Boćarima Marinića pripao je pobjednički pehar i zlatne medalje u ovogodišnjem KUP-u PG županije. Oni su ovim trijumfom izborili plasman na KUP Hrvatske koji se igra u Vukovaru 15.10., te će tamo pokušati ponoviti uspjeh iz 2017. godine kada su osvojili KUP Hrvatske.

Ždrijeb polufinala htio je da se već tada međusobno sretnu dva papirnata favorita za titulu, domaćin Marinići i boćari Podhuma. Boćari Podhuma bolje ulaze u susret te nakon tri bacanja vode sa 6:0. Od tada pa do kraja slijedi lošije koštivanje njihovog prvog koštadora Sliška, dok su Marinići na poziciji prvog koštadora zamijenili Arnolda za Flega. To je dovelo do potpunog preokreta u igri, te su boćari Marinića sustigli pa nakon toga i prestigli Podhum, te poveli sa 8:6. U pretposljednjem bacanju dolazi se u rezultatski egal od 8:8, te su sve karte otvorene prije zadnjeg bacanja. Više koncentracije tada su imali prošlogodišnji superligaši te bilježe pobjedu za ulazak u finale. U drugom polufinalu između županijskog ligaša Mošćeničke Drage te drugoligaša Krenovca nije bilo velike neizvjesnosti. Krenovac je na susret polufinala došao bez svojeg najboljeg igrača Alena Šestana a njegovi suigrači nisu mogli nadomjestiti njegov izostanak. Mošćenička Draga povela je 5:1, i tada se događa ključni trenutak susreta. Igrač Mošćeničke Drage Aleksandar Bradičić ostaje sam sa svoje dvije boće, te sa prvom boćom pogađa tri protivničke boće i još mu ostaje "karo" pogodak, da bi sa drugom izbijao za pet punti i pogađa uz još jedan "karo" pogodak. Majstorski potez Bradičića povećao je prednost njegove ekipe na 11:1 te je njima preostalo samo odraditi formalnost i privesti susret kraju.

Finalni susret između Marinića i Mošćeničke Drage, voditelji oba dvije ekipe započele su u istim sastavima kao i polufinala. Susret finala je na kraju završen u dodatnoj butadi, iako je u više navrata izgledalo da će Marinići pobijediti i prije isteka vremena. U prvoj butadi Mošćenička Draga je upisala tri punta no nakon toga slijede dvije iznimno loše odigrane butade boćara sa liburnijske strane, što iskusni igrači Marinića koriste tako da broje dva puta po pet punata, te rezultat nakon samo tri bacanja već svijetli 10:3 za domaćine. No gosti u ovom susretu se ne predaju, te pokušavaju na sve načine zakomplicirat situaciju. Čak su bili u dobroj poziciji da u tome uspiju, jer su u predzadnjoj butadi, kod rezultata 12:6 za Mariniće, ostali sami sa puntom i pet boća. Odlučili su se za izbijanje balina za četiri punta te u tome nisu uspjeli, i na kraju su brojali samo dva punta, što je bilo premalo za nešto više napravit u zadnjem bacanju. Na kraju susret završava zasluženom pobjedom Marinića od 13:8. Odlično je finalni susret odigrao Boris Arnold koji je u prelaznom roku došao u klub, dok su na svojem nivou bili Kukuljan, Flego i Čirjak. S druge strane, srebrne medalje pripale su najvećem iznenađenju ovogodišnjeg KUP-a, ekipi Mošćeničke Drage, koji su još u prvom kolu izbacili favorizirani Vargon.

KONAČNI POREDAK:

1. MARINIĆI - Paulo Flego, Luka Kukuljan, Milan Čirjak, Boris Arnold, Ivica Vrbeta, Tomislav Dokozić

2. MOŠĆENIČKA DRAGA - Aleksandar Bradičić, Robert Kosmić, Franko Santoro, Dalibor Sverić, Davor Dražul, Vlatko Škalamera

3. PODHUM - Ante Sliško, Dean Šestan, Damir Cetina, Mauro Barčić, Tomislav Frlan

4. KRENOVAC - Josip Srića, Žarko Šimac, Senko Čargonja, Igor Petrović, Toni Linić

KUP 2022 - rezultati

KUP 2022 - zapisnik polufinala