Lošinj '90 prvak 1. županijske lige

Završilo je natjecanje i u najkvalitetnijem rangu županijskih liga, točnije u 1. županijskoj ligi. Momčadskim prvakom postala je ekipa Lošinj 90, koja je prvenstvo okončala sa 14 pobjeda i 4 poraza, što joj je bilo dovoljno da ostvari prednost od 6 bodova u odnosu na drugoplasiranu ekipu Frankopana. Tako je Lošinj 90 ostvario plasman u 3. HBL za sezonu 2019/20. Na trećem mjestu smjestila se ekipa Brzac sa dva boda manje od Frankopana. Iz lige ispadaju Zagon i Vargon 2, koji će se dogodine takmičiti u 2. županijskoj ligi.

Za LOŠINJ 90 naslov prvaka u sezoni 2018/19 osvojili su: kapetan ekipe Danijel Pupovac, Mate Dragoslavić, Miljenko Viskov, Damir Romić, Alen Ivanić, Teodor Vušković, Ivo Antoninić, Vedran Romić, Pierino Kučić, Ilija Gušić, Marko Komadina, Teo Sintić, Marko Stojanović, Marinko Vidak, Tomislav Žunić, Vedran Kučić i Kristijan Golubović.

Boćarski savez PGŽ čestita ekipi Lošinj 90 na ulasku u 3 HBL Istra Primorje te im želi uspješnu sezonu 2019/20.

Najbolji rezultati prvenstva:

KRUG:

Ø  najbolji rezultat: 26 - Mirko Adžić Kapitanović (Krk) i Leopold Golić (Srdoči)

Ø  najbolji prosjek: 19,33 - Danijel Pupovac (Lošinj 90)

BRZINSKO:

Ø  najbolji rezultat: 39 - Vedran Romić (Lošinj 90) i Alen Čajić (Brajda)

Ø  najbolji prosjek: 31,56 - Vedran Romić (Lošinj 90)

PRECIZNO:

Ø  najbolji rezultat: 26 - Marko Mohorić (Rječina)

Ø  najbolji prosjek: 15,73 - Leon Petz (Vargon 2)

ŠTAFETA:

Ø  najbolji rezultat: 43 - Teodor Vušković i Vedran Romić (Lošinj 90)