Leo Brnić i službeno postao svjetski rekorder

Leo Brnić i službeno postao svjetski rekorder

Da se prisjetimo:
Na utakmici 2.kola talijanske serije A između "asd Unione Bocciofila Marenese" i "La Perosina Boulenciel" odigrane 06.03.2021. Leo Brnić, igrač Perosine i ponajbolji brzinac svijeta, ostvario je vrhunski rezultat u brzinskom izbijanju na tri pozicije pogodivši 50 boća iz 50 izbačenih. To je ujedno i najbolji rezultat svijeta u toj disciplini, a isti rezultat ostvario je 2019.godine također na utakmici talijanske serije A.

Svjetska boćarska federacija (FIB) priznala je i službeno rezultat Lea Brnića kao službeni svjetski rekord u brzinskom izbijanju na tri pozicije.
Naime, neki nacionalni boćarski savezi, pa tako i Hrvatski boćarski savez, već nekoliko godina u svojim natjecanjima prakticiraju brzinsko izbijanje na tri pozicije, no FIB-a je za seniore tek ove godine i službeno prihvatila rezultate ostvarene u toj disciplini za svjetske rekorde.
Brnić tako trenutno drži oba seniorska svjetska rekorda u brzinskim izbijanjima jer je osim na tri pozicije, s rezultatom 49/50 jedan je od trojice aktualnih svjetskih rekordera i u brzinskom izbijanju na svih šest pozicija, uz Slovenca Anžea Petriča i Francuza Frederica Marsensa.