Kvalifikacijski susreti za popunu SUPER HBL i 1.HBL-Sjever

U subotu 02.07. u Krku nas očekuje boćarska poslastica na samom kraju ligaškog natjecanja za sezonu 2021./22. Riječ je o kvalifikacijskom susretu za najviši rang ligaškog natjecanja, koji od ove sezone nosi ime Super lige.

Domaćin BK Krk preuzeo je organizaciju vrlo važnog susreta za oba dva sudionika, naš najtrofejniji klub BK Vargon protiv BK Sv. Jakov. BK Vargon je u zadnjem kolu pobjedom, u direktom dvoboju protiv BK Marinića, zauzeo osmu poziciju koja vodi u dodatne kvalifikacije. Drugi sudionik, BK Sv.Jakov je svoju poziciju za ovaj dvoboj izborio kao prvoplasirana ekipa 1. HBL sjever.

U svakom slučaju očekuje se iznimno zanimljiv i neizvjestan susret jer je ogromna važnost u ovom "povijesnom" susretu za oba dva kluba. Boćari Sv.Jakova bi eventualnom pobjedom izborili po prvi puta ulazak u najviši rang natjecanja i to bi bio najveći uspjeh kluba u seniorskoj konkurenciji, dok bi u suprotnom Vargon tada ispao iz društva najboljih, što se u povijesti kluba nije nikad dogodilo.

Pozivamo još jednom sve ljubitelje boćanja u Krk, da budu svjedoci jednom zanimljivom i neizvjesnom susretu.

Kvalifikacije za popunu SUPER LIGE:

SUBOTA 2.7.2022. godine s početkom u 15 sati

BOĆALIŠTE BK KRK – KRK :

BK SVETI JAKOV – BK VARGON

Također, ovog se vikenda odigravaju i kvalifikacije za plasman u 1. HBL-Sjever. Kvalifikacije se od petka do nedjelje igraju u Zagrebu. U petak 01.07. se sastaju, iz naše županije BK Lučki Radnik - prvak 2.HBL-Istra-Primorje i nekadašnji prvoligaš iz Zagreba BK  Ante Starčević –prvak 2.HBL-Zagreb-Slavonija. Poraženi iz tog susreta igrati će u subotu protiv još jednog kluba iz naše županije, BK Sloge iz Čavli koja je zauzela 9.mjesto na ljestvici 1.HBL-Sjever i tako izborila dodatne kvalifikacije za opstanak u 1.HBL-Sjever. Sloga će igrati drugi susret i u nedjelju, a protivnik će joj biti pobjednik iz susreta koji se igrao prvog dana.

Kvalifikacije za popunu 1. HBL – sjever

ZAGREB: BOĆALIŠTE ŠRC JARUN (u slučaju kiše dvorana u Kranjčevićevoj)

1. KOLO – PETAK 1.7.2022. – s početkom u 17.30 sati

BK ANTE STARČEVIĆ – BK LUČKI RADNIK