Krenovcu naslov u 1.županijskoj ligi

Krenovcu naslov u 1.županijskoj ligi

Boćari Krenovca novi su prvaci 1. županijske lige. Pobjedom u zadnjem kolu samo su potvrdili da su bili najbolja ovogodišnja ekipa našeg najkvalitetnijeg ranga. Pobjednički pehar i medalje podijelio im je dopredsjednik Boćarskog saveza PGŽ Ivan Sušanj.

Krenovac i Brajda vodili su borbu za prvaka skoro pa do samog kraja prvenstva. Ta dva kluba su se na polovici prvenstva odvojila od ostalih ekipa, te sami odlučivali o poretku na vrhu. Presudio je dvoboj u 14. kolu, kada je Krenovac na svom boćalištu svladao Brajdu i činilo se otišao na nedostižnu prednost. Nadu u redove Brajde da mogu do naslova vratio je poraz Krenovca na gostovanju u Ledenicama, no samo nekoliko dana kasnije, Brajda se je "poskliznula" na gostovanju kod branitelja naslova Zagona, i tada je bilo jasno da će pehar za najbolju ekipu stići na Krenovac.

Iz lige ispada posljednje plasirani M. Gennari 1954. Dali će uz njih ispasti i Ledenice, ovisi o tome kako će Krenovac proći u kvalifikacijama za 2. HBL Istra-Primorje. Te kvalifikacije igraju se od 08.-10.07. na boćalištu Zameta, a uz Krenovac nastupa i prvak 1. županijske istarske lige Veruda, te još jedna ekipa iz 2.HBL-Istra-Primorje, a koja ekipa biti će poznato nakon završetka kvalifikacija za popunu 1. HBL-Sjever.

Za prvoplasiranu ekipu Krenovca u sezoni 2021./22 nastupali su:

Mihael Čargonja, Senko Čargonja, Ratko Linić, Toni Linić, Dino Perić, Vanja Perić, Damir Perušić, Ratko Perušić, Igor Petrović, David Petz, Josip Srića, Alen Šestan, Filip Šestan, Žarko Šimac.

BK KRENOVAC (video) - proslava naslova prvaka 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se