Krenovac pobjednik KUP-a PGŽ

Krenovac pobjednik KUP-a PGŽ

Boćarski klub Krenovac osvajač je KUP-a Primorsko goranske županije za ovu godinu. Oni su ovim uspjehom ostvarili plasman na završnicu KUP-a Hrvatske, gdje će se po prvi puta igrati završnica KUP-a Hrvatske sa 16 ekipa.

Ždrijeb polufinala odlučio je da se u jednom polufinalu sretnu dva hrvatska ligaša, Podhum i Krenovac, dok će snage u drugom polufinalu odmjerili županijski ligaši Halubjan i Grbci. Već u prvom bacanju, na oba terena je došlo do brojanja većeg broja punata. Krenovac je poveo protiv domaćina Podhuma 5:0, dok su Grbci startali još uvjerljivije i poveli protiv Halubjana čak 6:0. Nakon pola sata igre te tri odigrana bacanja, vodstva su se još i povećala. Tada je vodstvo Krenovca bilo 10:0, dok su Grbci još jednom brojali po 6 punata te vodili sa 12:3. U ekipi Podhuma uslijedila je zamjena gdje je Sandro Klić ušao umjesto Damira Cetine, sa kojom su domaćini završnice mislili da može donijeti promjenu i na semaforu, no na njihovu žalost nisu uspjeli preokrenuti rezultat. U konačnici su Krenovac i Grbci svoj ulazak u finale potvrdili identičnim pobjedama sa po 13:4.

Krenovcu je to bio drugi ulazak u finale (poraženi u finalu 2015. protiv Marinića) dok je Grbcima to je bio prvi ulazak u finale KUP-a županije. Bilo je vidljivo da i jedna i druga ekipa silno žele pobijediti u finalu te podignuti pobjednički pehar. Ponovno odlično utakmicu otvara Krenovac koji već nakon nekoliko bacanja dolazi do značajne prednosti od 11:0. Izmjena u momčadi Grbci kamo je ušao Mladen Miljanić umjesto imenjaka Samardžije nije donijela previše razloga za slavlje u ovom susretu. U finalu se je mogla vidjeti razlika u iskustvu, gdje su za momčad Krenovca igrali igrači Žarko Šimac, Alen Šestan i Josip Srića koji su osjetili prvoligaško boćanje za razliku od igrača ekipe Grbci. Upravo ta trojica su odlično odradili finalnu utakmicu dok je jako kvalitetno svoju ulogu odrađivao i četvrti igrač Krenovca u terenu, Igor Petrović. A kad se tako kvalitetno odigra finale, rezultat ne može izostat, tako da je pobjednički pehar zasluženo otišao u ruke ekipi Krenovca. Konačni rezultat glasi 13:6 za Krenovac. To je za momčad Krenovca prvi naslov osvajača KUP-a županije te najveći klubski uspjeh u ovom natjecanju. Sve pohvale idu i momčadi Grbci kojima su pripale srebrne medalje, te su najveće iznenađenje ovogodišnjeg KUP natjecanja. Za momčad Grbci, uz već spomenuta dva Mladena, igrali su još Marin Černeka, Darko Brtan i Dinko Troskot.

Pehar i medalje pobjednicima, te medalje finalistima podijelio je predsjednik Sportske komisije BS PGŽ-e i HBS-a, Dino Blečić.

Rezultati i konačni redosljed

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se