Krenovac izborio ulazak u 2. HBL

Krenovac izborio ulazak u 2. HBL
Boćari Krenovca uspjeli su u svojem naumu te su bili najbolja ekipa na kvalifikacijskom turniru za plasman u 2. HBL Istra - Primorje za sezonu 2022./23. Do svojeg prvog plasmana u državne lige u povijesti kluba došli su sa dvije uvjerljive pobijede protiv istarskih predstavnika.
U petak su za protivnike imali ekipu Selca Bračana koju su svladali sa uvjerljivih 20:4. Jedina dva poraza na tom susretu ubilježili su u disciplinama preciznom izbijanju i preciznom valjanju, dok je sve ostalo bilo na strani prvaka 1. županijske lige. Subotu se je igrao susret između poražene ekipe iz prvog kola, a to je bila momčad Selce Bračane protiv prvaka 1A. istarske lige, momčadi Verude. I u ovom susretu ekipa Selce Bračana nije bila konkurentna prvacima, te je ubilježila još uvjerljiviji poraz nego prvog dana, sa čak 21:3.
Tada je bilo svima jasno da će o pobjedniku odlučivati nedjelji dvoboj dva prvaka, Krenovca i Verude. Po svim pretpostavkama prije ovih kvalifikacija, to je bilo i očekivano i najavljeno. Prepuno boćalište na Zametu stvorilo je lijep ambijent za vrijeme utakmice i zaista je bilo lijepo vidjeti toliki broj ljudi na jednom boćarskom susretu.
Krenovac je bolje otvorio susret te je poveo sa 6:2. Do brze pobjede došao je najkvalitetniji igrač u redovima "zeleno-crnih" Alen Šestan koji je svladao Mirka Nimca 13:4. Na preostale tri staze vodila se je neizvjesna borba do samog kraja, ali su nakon prve faze igara imali više razloga za slavlje boćari Krenovca. Nakon toga je uslijedio možda i presudni trenutak susreta. U brzinskom izbijanju svi su Tomislava Okmažića vidjeli kao favorita, ali s tim se nije složio Alen Šestan koji dolazi do svoje nove pobjede pobijedivši 32:29. Podjelom bodova u trećoj fazi, kamo Perušić gubi precizno izbijanje 10:11 a Šimac dobiva precizno valjanje 11:9, Krenovac je sve bliže potrebnom 13-om bodu na utakmici. U štafeti ponovno drama, Veruda izbija prva te pogađa 36 boća, a Krenovac uspijeva izjednačiti njihov rezultat te rezultat prije zadnje faze igara glasi 11:5.
Nakon 45 minuta igre u zadnjim igrama, izgledalo je da će presudne bodove za Krenovac osvojiti Ratko Linić u pojedinačnom koji je vodio sa 8:2, dok su svi parovi Krenovca bili u rezultatskom zaostatku. Par butada nakon toga okrenulo se je apsolutno sve na sve četiri staze, pa je jedini poraz zabilježio upravo Linić, dok su sva tri para Krenovca uspjela preokrenuti rezultat u svoju korist za veliko i zasluženo slavlje. Ova pobjeda znači da će BK Krenovac u sljedećoj sezoni biti član 2. HBL, i zasigurno može odigrat jednu ozbiljnu ulogu u tom rangu natjecanja. Najuspješniji igrač Krenovca u ovom kvalifikacijskom ciklusu bio je Alen Šestan sa osvojenih 11 od 12 bodova. Također 11 bodova svojoj ekipi donio je i Josip Srića ali je za razliku od Alena Šestana ubilježio jedan poraz. Svakako treba spomenuti da su kvalifikacijski ciklus sa četiri pobjede u četiri igrana susreta odradili i Filip Šestan i Igor Petrović.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se