Kreće boćarska sezona 2023./2024.

Kreće boćarska sezona 2023./2024.

U petak, 01.09. započinje nova natjecateljska sezona. U prvom vikendu u mjesecu rujnu vraćaju se svi županijski ligaški klubovi na boćališta, osim ženske županijske lige koja će svoje 1. kolo odigrati 08.09. Tako da ovog vikenda u pogon kreće 47 klubova raspoređeni od 1. županijske lige do Međuopćinske lige.

U najvišem rangu natjecanja, 1. županijskoj ligi, kao favoriti takmičenja ističu se Brajda te povratnik u ligu Sloga. Sloga je sačuvala cijeli prošlogodišnji sastav te su se još pojačali sa Lucianom Juretićem (došao iz Rječine), Željkom Nimčevićem (Kostrena) i Deanom Pernićem (Ročko polje). Isto vrijedi i za momčad Brajde u čije su redove stigla dva igrača iz Marinića. Riječ je o Tomislavu Dokoziću i Ivici Vrbeti, a oba igrača već su nosila dres Brajde, tako da dolaze u poznatu sredinu i svakako mogu puno doprinijeti ostvarivanju najviših ciljeva. Uz njih dvojicu, dres Brajde u novoj sezoni nosit će i Emil Banko (došao iz Zastenica), David Norac (Selce) te Marin Cuculić (Škrljevo). Od ostalih transfera u ovoj ligi, spomenuti ćemo povrata Dragana Lerge u Halubjan, nakon dvije sezone provedene u momčadi L. Radnika. 

U 2. županijskim ligama nije bilo previše transfera, pa ćemo spomenuti dolazak Aleksandra Bradičića u Liganj, koji je time nagovijestio da ne želi biti samo prolaznik u ovom društvu. Veliko pojačanje za momčad Bribira predstavljat će povratnik u klub Željko Blažičević koji je napustio Gornji Kraj.

Najbolji posao u prijelaznom roku u 3. županijskoj ligi napravili su Srdoči 1983, koji su u svoj sastav vratili nekadašnje igrače Nenada Krivokuću, Sinišu Saftića te Juraja Bašića. Čudno će u ovom rangu biti vidjeti nekadašnjeg stabilnog prvoligaša, momčad Marinića. Oni u novu sezonu kreću u potpuno promijenjenom sastavu s obzirom da su gotovo svi igrači iz prošlogodišnje ekipe napustili klub. U klubu su od prošlogodišnje ekipe ostali samo Danijel Kovačević i Zvonko Hlaj.

BS PGŽ želi svim natjecateljima čim kvalitetnije izvedbe te da sve prođe u fer i korektnom ozračju.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više