Kreće 1. Hrvatska ženska liga

BK ČAVLE ŠB

Kreće 1. Hrvatska ženska liga

Prvog vikenda u studenom započinje 1. Hrvatska ženska liga. Na boćališta se vraćaju najbolje boćarice Hrvatske kojima u nedjelju 03.11.2019. započinje natjecateljska sezona 2019./2020.

Susreti se ove sezone igraju nedjeljom u 10 sati, a ne više kao do sada, petkom u 17:30. Promijenjen je i sistem natjecanja s obzirom da je identičan kao i u 2. i 3. HBL za muške. Susreti klasičnih igara traju 1 sat i 15 minuta.

Prvu žensku ligu sačinjava već uobičajeno šest klubova, a od toga čak polovica dolazi iz naše županije. Tako će se za čim bolji ligaški plasman boriti „Čavle ŠB", „Drenova" i „Marinići". Ostale tri prvoligaške ekipe su „Labin", „Komiža" i „Nova Veruda" iz Pule.

Što se tiče igračkih kadrova klubova s područja PGŽ-e, nije bilo većih promjena u odnosu na prošlu sezonu. Našoj najjačoj ekipi „Čavle ŠB", priključene su mlade cure iz druge ekipe Mia Burić i Maria Kovačević. Odlazaka iz ekipe nije bilo pa s pravom možemo očekivati da momčad Deana Klarića pokuša vratiti pehar namijenjen najboljoj ženskoj ekipi u svoje vitrine. Najviše se svakako očekuje od već standarne reprezentativke Carroline Bajrić te Nikol Marelje Bošnjak, aktualne prvakinje Hrvatske u parovima. U prijelaznom roku, ekipi „Drenove" pridružila se Ondina Maras iz „Nove Verude". Ostale igračice ostale su na okupu pa možemo očekivat od „Drenove" da u najmanju ruku ponovi prošlogodišnji plasman na završni turnir. Igračice „Drenove" dobile su novog voditelja, te će voditeljsku ulogu u ovoj sezoni obnašati Dragan Lerga. Treće naše prvoligašice su ženska ekipa „Marinića". Klub sa Marinića napustila je Klara Širola koja je otišla u županijskog ligaša „Kastav", dok dolazaka u klub nije bilo. Konačni rezultat će uvelike ovisiti o njihovoj najboljoj igračici Marti Marčelji, te ćemo vidjeti dali će to biti dovoljno za plasman među četvorku koja će izboriti završni turnir.

Prvo kolo na rasporedu je ovu nedjelju, ali su već dva susreta tog kola odgođena. Naime, reprezentativke Carrolina Bajrić , Ria  Vojković i Nives Jelovica nastupaju na svjetskom kupu nacija u Turskom gradu Mersinu od 01.11.-03.11., pa će susreti prvog kola između „Čavle ŠB" i „Komiže" biti odgođen za drugi termin, a odgodu za 08.11. dogovorili su „Labin" i „Marinići". Prvi dio liga natjecanja završava nakon 5 odigranih kola i to 01.12.2019. Šesto kolo na rasporedu je 02.02.2020., te će se tada odigrati ponovno pet kola sa malim pauzama sve do zadnjeg desetog kola koje je na rasporedu 15.03.2020. Odigravanje final four predviđeno je za 21. i 22.03.2020. Domaćin završnog turnira još uvijek nije poznat, jer još traje vrijeme za podnošenje kandidatura.

Sastavi ekipa:

ČAVLE ŠB: Carrolina Bajrić, Virginia Bajrić, Mia Burić, Merita Cocaj, Besarta Cocaj, Tea Čančarević, Dora Fućak, Maria Kovačević, Nikol Marelja Bošnjak, Dorotea Maršanić, Lea Martinić, Ira Nimčević, Roberta Petrović, Marina Svetić te voditelj Dean Klarić

ŽBK DRENOVA: Nora Banov, Suzana Brečević, Zorka Ćoso, Denize Fućak, Marina Fućak, Eva Grgić, Mirjana Grgić, Slavka Kocijan, Dita Longo, Astrid Malvić, Ondina Maras, Katja Matejčić, Magdalena Miočić, Ana Mišić, Snježana Naprta Peloza, Maja Stipančić, Renata Ševerdija, Valentina Šimac, Vesna Tomić te voditelj Dragan Lerga

ŽBK MARINIĆI: Milica Bilen, Milvana Brnelić, Vesna Čuljat, Senka Jugo Đekić, Marta Marčelja, Milka Maričić, Mariza Milaković, Dolores Šebelja, Jelka Škevin, Ana Prgin Šnobl, Lorna Žagar te voditelj Stevan Uzelac