Knjiga "Jakovarski boćari" o 25 godina BK "Sveti Jakov"

Knjiga
Prije nekoliko dana iz tiska je izašla knjiga „Jakovarski boćari" autora Ivice Šubata, izdana u povodu 25. godišnjice postojanja Boćarskog kluba „Sveti Jakov". Ovaj uspješni sportski kolektiv iz Jadranova osnovan je 18. 11. 1995. i za svoj je 25. rođendan dobio raskošnu monografiju u kojoj je na 224 stranice zabilježena bogata klupska povijest.
Monografija „Jakovarski boćari" ima  224 tvrdo ukoričene kolorne stranice čiji sadržaj potpisuje Ivica Šubat. Nakladnik knjige je BK „Sveti Jakov", a sunakladnik Gradska knjižnica Crikvenica. Uz autora u uredništvu izdanja su bili Ivica Šaban, Zoran Brnić, Vjekoslav Matetić, Boris Grbčić, Ivan Šipek i Kristijan Šipek.
Priča o jakovarskim boćarima počinje svjedočenjem pok. Milutina Ahela o boćarskoj tradiciji Jadranova koja seže još u doba nekadašnje Kraljevine Jugoslavije i vrijeme između dva svjetska rata, kad su se u Svetom Jakovu Šiljevici boće igrale na čak četiri lokacije. Od tada pa do danas u Jadranovu su se boće igrale stalno, tako da sadašnji veliki uspjesi BK „Sveti Jakov" imaju svoje korijene koji nisu od jučer.

Više o samoj knjizi pročitajte na sljedećem linku:
Knjiga "Jakovarski boćari" o 25 godina BK "Sveti Jakov"