Kastav osvojio KUP BS PGŽ 2021

BK KASTAV - PRVAK KUPa BS PGŽ 2021.

Kastav osvojio KUP BS PGŽ 2021

Boćari Kastva osvajači su KUP-a BS Primorsko goranske županije za 2021. godinu.

Ove godine su se u KUP-u po prvi put igrale četvorke, pa su se mnogi boćari po prvi put i okušali u toj disciplini. Najuspješniji u tome pokazali su hrvatski drugoligaši Kastavci u sastavu: Kristijan Mulac, Rajko Turak, Ante Kolčeg i Emilio Bošković te Simon Ujčić kao rezerva na završnici KUP-a BS PGŽ koji se 22.rujna 2021.g. odigrao na terenima BK Kukuljanovo.

Boćari Kastva tako su obranili naslov pobjednika KUP-a županije osvojen 2019. godine na svom boćalištu, s obzirom da se KUP prošle godine nije odigrao zbog pandemije. Ukupno je to za BK Kastav četvrti osvojeni KUP PGŽ, čime se svrstavaju u najuspješnije klubove tog natjecanja. Pobjednički pehar dizali su, uz već spomenutu 2019. godinu, još i 2008. i 2016. godine. Ovom pobjedom izborili su plasman na završnicu kupa Hrvatske koja je na raspredu 16.10.2021. na Pelješcu.

U polufinalu je ždrijeb Kastvu dodijelio za protivnike superligaša Vargon. Kastav je stigao do pobjede puno lakše od očekivanog jer su već nakon dvije butade vodili sa 8:0, a već nakon četiri butade bilo je 11:0 i praktički je susret bio završen. Konačni rezultat glasio je13:4 za Kastav i ulazak u finale.

Puno je zanimljivije bilo u drugom susretu polufinala kamo se ekipa Kukuljanova, inače domaćin završnice KUP-a PGŽ-e, sastao sa Sv.Jakovom. Za Sv.Jakov nisu nastupili reprezentativci koji su se pred par dana vratili sa svjetskog prvenstva. Nakon sat i pol igre, rezultat je glasio 8:8, te se je igrala i dodatna butada kako bi se dobio drugi sudionik finala. Tada je ekipa Kukuljanova imala više koncentracije za samu završnicu i osigurala si priliku za osvajanje titule ulaskom u finale.

U finalnom dvoboju pokazana je jako kvalitetna igra svih sudionika. Niti jedna ekipa nije uspjela stvoriti osjetnu rezultatsku prednost te se do kraja utakmice nije znalo koja će ekipa imati razloga za slavlje. U posljednjih 15 minuta ušlo se sa rezultatom 7:7, i tada Kastav osvaja presudna dva punta za ulazak u zadnju turu igre. Kukuljanovo se nadalo da u zadnjoj butadi može nadoknaditi zaostatak, ali u tome nisu uspjeli, te je naslov prvaka KUP-a BS PGŽ zasluženo pripao BK Kastvu. 

 

REZULTATI:

 

Polufinale

Kukuljanovo – Sv.Jakov-Jadranovo 9:8

Vargon – Kastav 4:13

 

FINALE

Kukuljanovo – Kastav 7:10


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se