KARLO ŠABAN SVJETSKI PRVAK U23

KARLO ŠABAN SVJETSKI PRVAK U23

KARLO ŠABAN SVJETSKI PRVAK U23

Titula SVJETSKOG PRVAKA dolazi u Jadranovo. Donosi ju veličanstveni KARLO ŠABAN u disciplini pojedinačno klasično do 23 godina.
Karlo je u finalnom dvoboju odličnom igrom deklasirao protivnika Francuza Romaina Garniera rezultatom 13:7 te tako ostvario svoje snove i nastavio niz kojeg je započeo 2018.god. na Svjetskom prvenstvu u Kini kada je bio svjetski prvak do 18.g. u istoj disciplini.
Odlične partije odigrao je Karlo Šaban kroz cijelo prvenstvo. U četvrtfinalu je nadigrao reprezentativca Srbije Dejana Kovačevića 13:2, a onda u polufinalu i Slovenca Gašpera Povha 13:3. Karlova igra korz cijelo svjetsko prvenstvo bila je zaista impresivna. Uz zlato Karlo ima i brončanu medalju iz discipline par klasično U23 koju je igrao s Ivanom Ćorićem.
 
Korak do naslova svjetskog prvaka ostao je LOVRO ŠIPEK u disciplini disciplini pojedinačno klasično do 18 godina. U finalu je igrao protiv Slovenca Jake Štremfel a konačni rezultat je glasio 5:13 za Jaku.  No, srebro je svakako veliki uspjeh za Lovra uz broncu osvojenu u disciplini štafetno izbijanje zajedno s Filipom Klarićm.
 
Marino Milićević u polufinalu brzinskog izbijanja za seniore u kojem je za protivnika imao Francuza Abelfanakon i odlične prve trke morao je u razigravanje na 2.30 minuta jer je rezultat glasio 47-47. U razigravanju je mirniju ruku imao Francuz te je Marino izgubio borbu za ulazak u finale rezultatom Cro 19/26 -  Fra 23/25
 
U Jadranovu su počele pripreme za doček sjajnih boćara koji se iz Francuske vraćaju u nedjelju navečer.
 
BOĆARSKI SAVEZ PGŽ UPUĆUJE VELIKE ČESTITKE SVIMA!!!