Karlo Šaban i FIlip Matijašić osvojili VN Pazina

Karlo Šaban i FIlip Matijašić osvojili VN Pazina
Boćar "Svetog Jakova” Karlo Šaban sa svojim reprezentativnim kolegom Filipom Matijašićem iz "Zrinjevca” osvajači su ovogodišnje "Velike nagrade Pazina”,  nakon što su u finalu pobijedili Nenada Tadića i Boru Glavaša rezultatom 13:7. Tadiću je tako jedan korak nedostajao da ponovi godinu 2015. kada je podignuo pobjednički pehar na VN Pazina. Šaban i Matijašić su pobjedom u osmini finala protiv branitelja naslova, dojučerašnjeg igrača Vargona Benjamina Guština i reprezentativca iz Pule Petra Barliana rezultatom 13:0, pokazali da su mladi dečki spremni za veliki rezultat. Koliko je par Šaban - Matijašić suvereno došao do naslova govori podatak da su im protivnici do finala, u šest odigranih susreta, ukupno napravili samo 9 punata! Tek su im se malo više u finalu približio istarski dvojac, no ni oni nisu mogli protiv reprezentativnoga dvojca koji su ujedno i najmlađi osvajači prestižnog turnira koji je ove godine imao svoje dvanaesto izdanje.
Treće mjesto podijelili su Lovro Šipek i Leon Petz dvojac "Svetog Jakova”, koji su u polufinalu izgubili upravo od Šabana i Matijašića rezultatom 2:13.
Iz naše županije su se još među 16 najboljih parova plasirali suigrači u novoj sezoni iz Marinića, Sandro Ladavac i nova akvizicija kluba sa Viškova Slovenac Klemen Podgoršek. Oni su u konačnom redoslijedu zauzeli 10. mjesto. Ostaje žal da nisu ostvarili bolji plasman jer su u susretu za prolazak u drugi dan i među najboljih 8 parova turnira poraženi od slovenskih igrača Povha i Kraševca 10:9. Ali, par Ladavac-Podgoršek je u zadnje bacanje ušao sa velikim vodstvom od 9:5, no iznimno loše odigrana butada pružila je protivniku šansu za pobjedu, koju su oni sa 5 punata i iskoristili.
Treba svakako spomenuti i žensku kombinaciju Nikol Marelja Bošnjak (Čavle ŠB) koja je igrala sa reprezentativnom kolegicom Nives Jelovicom (Labin) i u konačnici zauzele 13. mjesto. Prolazak među najboljih 16 parova izborile su pobjedom protiv aktualnog svjetskog prvaka u pojedinačnom Marinom Ćubelom kojemu je suigrač bio Crnogorac Marović. Lijepi je to rezultat s obzirom da su ovo izborile u pretežitom muškom društvu, jer su od 72 prijavljena para samo tri para bile igračice.
Karlo Šaban proglašen je za najboljeg izbijača turnira, najbolji valjač je Filip Matijašić, dok je pehar za najboljeg igrača pripao Nenadu Tadiću.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se