Kadetska ekipa BK Sv.Jakov osvojila naslov prvaka Hrvatske

BK Sv.Jakov- Ekipni kadetski prvak Hrvatske 2022/2023

Kadetska ekipa BK Sv.Jakov osvojila naslov prvaka Hrvatske

Novi povijesni uspjeh ostvarili su jučer mladi boćari "Svetog Jakova" koji su osvojili naslov ekipnog kadetskog prvaka Hrvatske.

Završni turnir (Final four) Hrvatske kadetske boćarske lige (HKBL-e) održao se 19.03.2023. u boćarskoj dvorani SRC „Uljanik Veruda". Nastupile su kadetske ekipe: BK Čavle ŠB, BK Sv.Jakov-Jadranovo, BK Pula te BK Primošten 2020.


Ždrijeb polufinala odredio je da međusobno igraju dva predstavnika BS PGŽ - Sv.Jakov i Čavle ŠB. Krajnji rezultat utakmice bila je tijesna pobjeda Sv.Jakova rezultatom 8:6. Jakovari su pobjede ostvarili u sve tri brzinske discipline te preciznom izbijanju dok su kadetkinje Čavle ŠB bile bolje u klasičnim igrama (pojedinačno i par) te preciznom valjanju. Drugo polufinale između BK Primošten 2020 i BK Pula završilo je rezultatom 13:1 u korist ekipe iz Pule.


U finalnom susretu kadeti Sv.Jakova uvjerljivo su pobijedili ekipu Pule rezultatom 12:2. Time je boćarski klub „Sv.Jakov" uz osvojenu titulu ekipnog Europskog juniorskog prvaka i juniorskog prvaka Hrvatske za 2022.g. nadodao i titulu ekipnog kadetskog prvaka države za sezonu 2022./2023. Najučinkovitiji u redovima Sv.Jakova bio je Adrian Šipek koji je u pet odigranih disciplina upisao svih pet pobjeda.


Povijesni uspjeh ostvarila je ekipa BK Čavle ŠB s obzirom da su jedina ekipa koju kompletno sačinjavaju kadetkinje. Čavjanke su u utakmici za 3.mjesto bile bolje od svojih vršnjaka iz BK Primošten 2020 rezultatom 9:5. Najučinkovitija u redovima Čavle ŠB bila je igračica Dorotea Margan ostvarivši tri pobjede i jedan neriješen rezultat u četiri odigrane discipline.


Pehare i medalje pobjednicima i sudionicima uručili su predsjednik HBS-a Denis Peršić, predsjednik BS PGŽ Miljenko Butković, predstavnici BK Pula Gracija Stjepčević i Ermina Zemunović i predsjednik ZS HBS-a Boris Nadenić.

Već sljedeći vikend, točnije 26.ožujka 2023. u BC Podvežica odigrava se završnica Hrvatske juniorske boćarske lige za sezonu 2022./2023. u kojoj sudjeluju juniorske ekipe BK Vargon, BK Sv.Jakov, BK Pula i selekcija Dubrovačko - neretvanske županije.

 

Sastav kadetske ekipe "Sv.Jakov": Adrian Šipek, Leon Brnić, Luka Tus, Luka Tomić i Roko Gržac i voditelj Kristijan Šipek.

Sastav kadetske ekipe "Čavle ŠB": Ema Maršanić, Wendy Vukelić, Dorotea Margan, Jenisej Burić i voditelj Dean Klarić.

 

Izvješća sa susreta: 

1. susret polufinala: Sv.Jakov - Čavle ŠB

2. susret polufinala: Pula - Primošten 2020

FINALE: Pula - Sv.Jakov

za 3.mjesto: Čavle ŠB - Primošten 2020

 

Kadetski prvaci Hrvatske:

2023. - BK Sv.Jakov-Jadranovo 

2022. - BK Vargon, Rijeka


 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se