Juniori Vargona finalisti Kup-a

Juniori Vargon 2 - klupski viceprvaci Hrvatske

Juniori Vargona finalisti Kup-a

Od 10. -14. Srpnja 2019. održava se prvenstvo Hrvatske i KUP za juniore i juniorke u Sinju i na boćalištu Pržine.

Juniorski KUP odigravao se prvi dan natjecanja, a predstavnici BS PGŽ bili su juniori BK SV.Jakov-Jadranovo i juniori BK Vargon 2. Za sam juniorski KUP Hrvatske prijavilo se ukupno pet ekipa.

U pretkolu su se sastale ekipe Vargona 2 i Sv.Jakova, a ovaj put slavili su juniori Vargona pobjedom 7:2. Juniori Sv.Jakova s ovim porazom oprostili su se od daljnjeg natjecanja u KUP-u. Juniori Vargona su u polufinalu igrali protiv selekcije Istarske županije 2 i nakon pobjede od 9:0 osigurali finale.

U finalu se susreću sa selekcijom Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ). O pobjedniku je odlučivala disciplina pojedinačno klasično gdje Luka Jozipović (SDŽ), po isteku vremena, realizira pogodak za ukupnu pobjedu SDŽ-e. Juniori Vargona su do tada ostvarili dvije pobjede u disciplini bližanje i izbijanje u krug. Ukupni rezultat na kraju glasi Vargon 2 : selekcija SDŽ 4:5.